Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

Şehit Cambaz'ın fotoğraf sergisi sanatseverle bir araya geldi

Foto Muhabiri Mustafa Cambaz'ın fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-02 09:44:02

Şehit Cambaz'ın fotoğraf sergisi sanatseverle bir araya geldi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği (UKSD) tarafından düzenlenen "15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz Fotoğraf Sergisi" sanatseverlerle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve TBMM Milli Saraylar'ın desteğiyle hazırlanan sergi, TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ziyaretçilere açıldı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Şeker; "Mustafa ile beraber, burada bir sergi açılışına gelmiştik. O gün aramızda konuştuk ve ona, 'İnşallah bir gün senin sergini burada açarız' demiştim. Çok sevinmiş ve çok istemişti hatta 'fotoğrafları hemen seçmeye başlayabiliriz' diye konuşmuştuk. Ama nasip olmadı.15 Temmuz'da kaybettik, büyük bir yaraydı bizim ve özellikle ailesi için... Şimdi aramızda bulunuyorlar, eşi Semra Hanım ve oğlu Alparslan. Elbette onlar 15 Temmuz'un acısını çok daha derinden yaşadılar. Vatan bize kalsın diye şehit oldu onlar, Allah hepsinden razı olsun. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

mustafa cam

Mustafa Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz ise yaptığı açıklamada, "Bir şeye odaklanıp onu başaran insanlara hayranım. Ressamdır bir adam, uzun süredir resim yapar, babam da fotoğraf çekiyordu ve bunu aşka yapıyordu. Ortaya bir şeyler koydu. Ben de kendimi her şey olayım derken hiçbir şey olamayanlardan görüyorum, bu anlamda babama hep imrenirdim" diye konuştu.

Serginin açılmasında emeği geçenlerin babasının dostları olduğunu ve minnet duygularını dile getiren Cambaz, şunları kaydetti:

"Fotoğrafları seçerken çok zorlandık, karışık olsun istedik. İçinde mimari olsun, kediler olsun istedik ve bu eleme işi bizi çok zorladı. Babam da fotoğraflarını çok zor elerdi. Genelde benim seçtiklerimi tercih ederdi. Kendisi seçerken de fotoğrafların aynı yerden olan en az 4-5 tanesini ayırır, indirger ve saklardı. Beraber fotoğraf çekmeye çıktığımızda ona yardım ederdim. Babam da anılarını sürekli bizimle paylaşırdı. Bir keresinde kilit kırdığını söyledi mesela, başkalarının teraslarına çıkıp fotoğraf çekerdi. Bir şehre gittiği zaman o şehrin en yüksek tepesine çıkıp fotoğraf çeker sonra şehrin içine girer, yürüyerek dolaşır ve fotoğrafları çekmeye devam ederdi"

SERGİ 7 EKİM'E KADAR AÇIK

Sergi, 7 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek. Sanat tarihi ve mimari eser fotoğrafçılığı alanında tanınan bir isim olan Mustafa Cambaz, 2000'li yıllardan itibaren değişik mevsimlerde bütün Türkiye'yi il il gezerek ulu camileri belgeleyen on binlerce fotoğraf çekt.

 

Haber Ara