Dolar

32,5671

Euro

34,9928

Altın

2.421,67

Bist

9.722,09

Şehit babası Gözenoğlu: Soylu, 'oh' çekerken bizler de 'oh'lar çekmiş olduk

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 27 yaşındaki inşaat mühendisi Mazlum Gözenoğlu'nun babası Hüseyin Gözenoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM Genel Kurulundaki konuşmasına destek verdi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-23 14:09:34

Şehit babası Gözenoğlu: Soylu, 'oh' çekerken bizler de 'oh'lar çekmiş olduk

Mardin'in Midyat ilçesinde oturan şehit babası Hüseyin Gözenoğlu, şehit babası olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşma için teşekkür etti.

"Kendisi her zaman şehitlerimizin umudu olmuştur ve olmaya devam edecektir. Her hamlesi ile biz şehit ailelerini bir nebze de olsa teselli ediyor" diyen Gözenoğlu, HDP milletvekillerinin şehitler için başsağlığı dilemediğini, bölge insanına sahip çıkmadığını söyledi.

sehit-babasi-huseyin-gozenoglu-1482562_2

"Kravatlı teröristler"

Gözenoğlu şöyle devam etti;

"Diğer sivil toplum örgütleri, barolar maalesef sessiz kalıyor. Sakarya'da bir tane densiz, Kürt işçisine tokat atmış. HDP kalkıyor, Türkiye'yi ayağa kaldırıyor. Bir insan bu kadar samimiyetsiz, pişkin olamaz. Senin yanın başında işçin, emekçin, senin öz kardeşin, Kürt'ün katlediliyor, senin sesin çıkmıyor. Bir tokat mı önemli yoksa bu kadar insanın kanı mı önemli? Çünkü siyaset yapıyorlar çünkü bunun bitirmesini istemiyorlar. HDP bu meselenin bitmesini istemez. Kürtlerin kanını, her şeyini bir yere gelmek için basamak olarak kullanıyorlar. Bunların tek derdi kendileridir. Sivil katliamlara karşı mecliste sessiz kalanlar da kravatlı teröristlerdir. Dağdaki silahla teröristtir, meclisteki eğer bunu da destekliyorsa hunharca katledilen insanlara karşı sessiz kalıyorlarsa onlarda kravatlı teröristtir. Biz hepimiz üstümüze düşen görevi yaparsak, bunun önünü kesmiş oluruz, katılımı azaltırız. Bunlar olunca kendiliğinden bu iş çözülecek. Ama HDP istemez. Türkiye'deki bütün şehitlerimizin üzerinden çok kişi siyaset malzemesi yapıyor ve kan üzerinde siyaset yapılıyor. Bunlara yazıklar olsun diyorum."

"Soylu, 'Oh' çekerken bizlerde 'oh'lar çekmiş olduk"

Gözenoğlu, Soylu'nun TBMM konuşması hakkında ise şöyle konuştu:

"Bu paraların gerçekten kayyum belediyelerinden önce Kandil'e şuna buna çarçur dildiğini gördük. Onun için bu konuda Sayın Bakanımızın meclisteki sözleri çok kıymetli ve çok anlamlı. O, 'Oh' çekerken bütün şehit aileleri Kürt, Türk olsun tüm herkes kendi evinde gerçekten derinden 'oh'lar çekmiş olduk."

Soylu, konuşmasında, Yüksekova'ya ve Şemdinli'ye yeni kaymakamlık binası yapılacağını, Derecik'te temelleri attıklarını belirterek "Ohh! paralar PKK'ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh! Not alın not, not" ifadesini kullanmıştı.

Haber Ara