Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Şehit Anıl Yalap'ın ismi okulda yaşayacak

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın adı, Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde eğitim gördüğü ilkokula verildi- Kırklareli Valisi Osman Bilgin: - 'Şehitlerimiz ve gazilerimiz ile bu ülkenin bayrağı hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Askerimiz ve polisimizle güçlü olacağız. Şehitlerimizin ruhlar

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-06 12:15:15

Şehit Anıl Yalap'ın ismi okulda yaşayacak
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın adı, eğitim gördüğü Kırklareli'nin Kofçaz ilçesindeki ilkokula verildi.

Yaklaşık 3 ay önce şehit olan Yalap'ın adının verildiği okulda tören düzenlendi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, törende yaptığı konuşmada, şehit Anıl Yalap'in vatanın birliği, selameti ve geleceği için canını feda ettiğini söyledi.

Şehit Yalap'ın daha önce görev yaptığı bölgede yaralanarak gazi olduğunu ancak gazilik rütbesini kabul etmeyerek yeniden görevine döndüğünü vurgulayan Vali Bilgin, Türk milletinin ve gençliğinin vatanı için canını her zaman seve seve vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Anıl Yalap'ın vatanı için koşarak gittiği görev yerinde şehit olduğunu dile getiren Bilgin, "Türk milleti olarak bizim için şehitlik mertebesi ve vatan için can vermenin ne kadar önemli olduğunu burada görüyoruz. Vatanın birliği ve beraberliği için nasıl bir araya geldiğimiz göstergesi de budur. Şehitleri unutmamamız gerekiyor." dedi.

Türkiye'nin şehitleri ve gazileri sayesinde birliği, beraberliği, geleceğini güven içerisinde gördüğünü aktaran Bilgin, bu törende de çok duygulandığını anlattı.

Vatan için gece gündüz demeden çalışılması gerektiğe dikkati çeken Bilgin, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz ile bu ülkenin bayrağı hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Askerimiz ve polisimizle güçlü olacağız. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimiz her zaman kalplerimizde yaşayacaktır." diye konuştu.

-"Vatan sağ olsun"

Şehidin annesi Kıymet Yalap ise oğlunun adının ilkokulda yaşatılacak olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını bildirdi.

Köyündeki Türk bayrağının oğlu için dalgalandığını dile getiren Yalap, bayrak dalgalandığı sürece de evladının yaşayacağını söyledi.

Evladının herkesin yüreğinde bir yer edindiğini vurgulayan Yalap, "Oğlum seni tanıyan tanımayan herkes, gözyaşı döktü. Ama yapılacak hiçbir şey yok. Bundan sonra adın ile yaşayacaksın oğlum. Ne yapalım Allah'ım seni daha çok sevmiş ki şehitlik mertebesine aldı. Vatan sağ olsun. Bütün askerlerimizi Allah'ım korusun." ifadelerini kullandı.

Programda şehidin babası Elmas Yalap ile İlçe Kaymakamı Ahmet Güneri de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından okunan duaların ardından Vali Bilgin, şehidin ailesi ve protokol üyeleri kurdele kesti.

Daha sonra Bilgin ve beraberindekiler, okul içerisinde oluşturulan şehit köşesini inceledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara