Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Şehir ve Alimleri Sempozyumu sona erdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Şehir ve Alimleri Sempozyumu' sona erdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-13 14:32:23

Şehir ve Alimleri Sempozyumu sona erdi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği "Şehir ve Alimleri Sempozyumu" sona erdi.

8 oturumda 29 bildirinin sunulduğu sempozyumda bilim insanları hem şehir alim ilişkisini, hem de Konya'nın tarih boyunca yetiştirdiği alimleri bütün yönleriyle anlattı. Başkanlığını NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu'nun yaptığı değerlendirme oturumunda Prof. Dr. Mehmet Şeker, Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Caner Arabacı, Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ ve Prof. Dr. Ramazan Altıntaş programla ilgili değerlendirmelerini katılımcılara aktardı.

Sempozyumun kapanış konuşmasını gerçekleştiren NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, her çalışmanın yoğun bir müktesebat ve emekle yapıldığını belirtti. Bu tür programlardaki bilgilerin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Şeker, "Biz burada üniversite olarak köprü görevi görmüş oluyoruz. Her bir tebliğin değeri, kıymeti zaman içerisinde daha iyi anlaşılacaktır. Sempozyumun önümüzdeki yıllarda devamlılığı olsun, gelenekselleşsin istiyoruz. Daha tematik ve daha detaylı incelemelerin de olmasını istiyoruz. Çünkü ülkemizde bu tür toplantılar genel anlamda kaldığı müddetçe didikleme, araştırma ve bundan daha derinlemesine eser çıkarma pek olmamış oluyor. Bunun daha detaylı olmasının yararlı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İkinci toplantının Konevi Hazretleri ile devam etmesinin ve daha sonra da Konya'daki diğer alimlerden birisini konu başlığı olarak seçip ilerlemenin faydalı olacağını belirten Şeker, Konya'nın bu konuda zengin olduğunu vurguladı. Şeker, "Tüm katılımcılara, hocalarıma hürmetlerimi sunuyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Haber Ara