Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

'Sehidin en buyuk hayali ev almakti'

'Sehidin en buyuk hayali ev almakti'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 15:19:59

'Sehidin en buyuk hayali ev almakti'
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın en büyük hayalinin, İzmir'de gecekonduda yaşayan ailesini satın alacağı eve taşımak olduğu belirtildi.

Narlıdere Ilıca Mahallesi'ndeki dere yatağının kenarında, sobayla ısıtılan iki odalı gecekonduda kalan şehidin babası Yunus ile kız kardeşi Gül Kaçar, askeri tören için görevliler tarafından Diyarbakır'a götürüldü, şehidin babaannesi Döne Kaçar ise geçici olarak Narlıdere Huzurevine yerleştirildi.

Ailenin komşusu Nurhayat Mera, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit Uzman Çavuş Kaçar'ın 2 ay önce apandisit ameliyatı geçirdiğini, eşiyle geldikleri İzmir'de bir ay kaldıktan sonra geçici görevle Sur ilçesine gönderildiğini söyledi.

Kaçar'ın yaklaşık 4 ay önce evlendiğini belirten Mera, "Hakan'ın 4 ay önceki düğününde buralara bayraklar asılmıştı, kapının önünde oynamışlardı ve düğününü yapmıştık. Şimdi ise şehit olduğunun haberiyle evine bayraklar asıldı" diye konuştu.

Kaçar'ın 6 yıl önce annesini kaybettiğini anlatan Mera, şehidin fırında çalışan babasının, kızı Gül ve annesi Döne ile hayat mücadelesi verdiğini dile getirdi.

Mera, şehit Kaçar'ın vatani görevini tamamladıktan sonra sınavlara girdiğini ve 6 ay eğitim alarak uzman çavuş olduğunu kaydederek, ilk görev yerinin de Van olduğunu, burada 3 ay görev yaptıktan sonra apandisit ameliyatı için eşi Elif'le İzmir'e geldiğini söyledi.

Şehidin eşiyle zaman geçirdiklerini aktaran Mera, "Şehit olacağı sanki içimize doğdu. Gittiğinden beri eşi Elif'le arkasından sürekli Kur'an-ı Kerim okuyorduk. Şehit olduğu haberini aldık" ifadelerini kullandı.

- "Hayali ev almaktı"

Mera, şehit Kaçar'ın en büyük hayalinin kredi çekerek ev almak olduğunu söyledi.

Mera, şöyle konuştu:

"Mustafa Hakan Kaçar, bir ev almayı hayal ediyordu. Fırında çalışan babası ile kalan kardeşi Gül ve yaklaşık 90 yaşındaki babaannesi Döne'nin daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için yanına taşınmalarını düşünüyordu. Ev alıp, gecekonduda zor şartlarda yaşayan ailesini de yanına taşıyacağını hep söylerdi. Uzman çavuş olarak 5 yıl çalıştıktan sonra memur olarak belediye zabıtalığına geçmek istediğini, olmazsa mesleğine devam edebileceğini söylemişti ama kısmet olmadı."

Haber Ara