Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Şehide veda !

Şırnak'ta PKK'lıların jandarma karakoluna düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ömer Harun Demir, memleketi Gaziantep'te son yolculuğu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-23 14:34:26

Şehide veda !
Şırnak'ta PKK'lıların jandarma karakoluna düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ömer Harun Demir, memleketi Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ta PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Ömer Harun Demir(24) şehit olurken 2 asker de yaralanmıştı. Gaziantep'in Şahinbey ilçesi nüfusuna kayıtlı Şehit Uzman Çavuş'un naaşı önceki gün akşam saatlerinde hava yolu ile Gaziantep'e getirildi.

ŞEHİT ANNESİNİN FERYATLARI YÜREK DAĞLADI

Şehit uzman çavuşun cenazesi asri mezarlıktaki Nakıboğlu Camisine getirildi. Cenazenin gelmesiyle şehit'in yakınları fenalık geçirdi. Askeri üniforma giyen şehidin kardeşi Alican Demir ağabeyin tabutuna sarılarak ağladı. Tabutun top aracına taşınması sırasında tabuta sarılan şehidin eşi Yüksel Demir "Beni bırakıp gitme seni çok özledim" diyerek feryat etti.

Nesrin adında 1.5 yaşında kızı bulunan şehidin, 10 yaşında, babası Yaşar Demir'i kaybettiği öğrenildi. Eşi ve kızı ile Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşadıkları öğrenilen şehidin, askerlik öncesinde halı fabrikasında işçi olarak çalıştığı, 1.5 yıl öncesinde zorunlu askerliği bitirmesine rağmen askerde sözleşmeli olarak kaldığı bildirildi. Şehidin en son yılbaşında izne geldiği belirtildi.

Cenaze törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu şehidin yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Harun Demir'in naaşı, İl Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası Gaziantep Asri Mezarlık şehitliğinde toprağa verildi.
VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara