Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Seçtiğiniz tatil çocuğunuz için de uygun mu?

Pandemi döneminde özellikle çocuklu ailelerin tatil tercihlerinde dikkatli olması gerekiyor. Deniz ve havuz kullanımı kurallarından hastaneye uzaklık-yakınlık da tatil tercihlerinde önemli

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-04 10:07:39

Seçtiğiniz tatil çocuğunuz için de uygun mu?

Özellikle 2 yaş altı çocuğu olan aileler; içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde çocuklarının büyüme-gelişme takibi, aşılarının yapılması gibi rutin kontrollerine gidememişler ise tatil öncesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları ile görüşerek, çocuklarının kontrollerini yaptırmaları, varsa eksik aşılarını tamamlamaları gerekiyor.

Mesafe ve mola yerlerine dikkat edilmeli

Gidilecek mesafe uzak değilse; diğer insanlar ile temas riskinin daha az olduğu, havalandırma, istenilen yerde mola verme vb. durumların ailenin kontrolünde olduğu şahsi araçla yolculuk tercih edilebilir. Yolculuk esnasında ihtiyaç yoksa diğer insanlar ve ortak kullanım alanlarına maruziyeti azaltmak için dinlenme tesislerinde, akaryakıt istasyonlarında mola vermekten kaçının.

Deniz ve havuza girme durumu

Eldeki veriler ve uzmanların aktardığı bilgiler ışığında; Kovid-19'un ana bulaşma şeklinin öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçılan damlacıklar aracılığıyla olduğu biliniyor. Yapılan araştırmalarda da deniz suyundaki tuzun ve yoğunluğunun virüsün yaşamasına elverişli bir ortam sunmadığı, havuzlarda da başta klor olmak üzere kullanılan dezenfektan özelliğine sahip maddelerin virüsü etkisiz hale getirdiği görüldü.

Bakanlık düzenleme yapmıştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 Haziran 2020 tarihli yayınlanan genelgede, bazı kurallar ortaya kondu.Belirlenen kapasitenin üzerinde çocuğun alanda olmaması,Kabulde tüm çocukların ateş ölçümlerinin yapıldığını, ateş ve/veya öksürük, burun akıntısı gibi şikayetleri olan çocuğun alana kabul edilmemes ve Çocukların ulaşamayacağı bir yerde el dezenfaktanı konulması ve giriş-çıkışlarda personel gözetiminde çocukların el dezenfeksiyonlarının yapılması gibi... Bu kurallara da riayet edilmesi gerekiyor.

Çocuk için uyumlu bir ortam mı?

Gidilecek otel ya da bölgenin ailecek özellikle çocuklu aileler için uygun olup olmayacağına da dikkat edilmesi gerekiyor.

Tatili mümkün olduğu kadar kalabalıktan uzak geçirmek, çocuklarımızın hastalanma riskini azaltacaktır.Tesislerde asansör gibi dar ve kapalı alan kullanımından mümkün olduğunca kaçının.Restoran gibi ortak hizmet alanlarından, yoğunluğun daha az olduğu zaman aralıklarında yararlanılması (Örneğin; yoğunluğun fazla olabileceği açılış saatlerinde kullanmayın) Tatilde çocuğunuzun uyku düzenini değiştirmeyin.
Bol sıvı tüketiminin yanında, çocuğunuzu bol bol sebze ve meyve tüketimine teşvik edin. Olası durumlar açısından, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanına kolayca erişimin olduğu tatil yerlerini seçin.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara