Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Seçmen kütüklerinin verileceği partiler belirlendi

Seçmen kütüklerinin verileceği partiler belirlendi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 10:49:49

Seçmen kütüklerinin verileceği partiler belirlendi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı, aralarında AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin de olduğu 27 siyasi partiye seçmen kütüklerinin verilmesini kararlaştırdı.

YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, her yıl ocak ayında siyasi partilerin seçime katılabilme yeterlilikleri yeniden saptanarak ilan edilecek.

Seçim dönemi kavramından, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 3. maddesinde yer alan 5, Milletvekili Seçimi Kanunu'nun konuya ilişkin 6. maddesinde yer alan 4 ve Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un aynı konuya ilişkin 8. maddesinde yer alan 5 yıllık dönemin anlaşılması gerekecek.

Seçmen kütüğü örneği istemeye siyasi partilerin genel merkezleri yetkili olurken, yetki verilmesi koşuluyla il ve ilçe başkanları da istemde bulunabilecek. Seçmen kütüğü örneği istemleri bir seçim döneminde ikiden fazla olamayacak.

Kararla seçmen kütüklerinin verileceği siyasi partiler şunlar:

"Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Adalet Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), İlk Parti, Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet Partisi, Millet ve Adalet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Muhafazakar Yükseliş Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Halk Partisi, Vatan Partisi."

Haber Ara