Dolar

32,6016

Euro

34,7997

Altın

2.497,68

Bist

9.481,20

Seçim hükümeti şekilleniyor

Seçim hükümeti şekilleniyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 17:45:30

Seçim hükümeti şekilleniyor
CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini reddetti. Bingöl ve Toprak aynı ifadeleri içeren iki ayrı cevap mektubunu Başbakan Davutoğlu'na gönderdi.

CHP'li Erdoğan ve Toprak mektuplarında, 7 Haziran'dan sonra milletin bütün partilere Türkiye'nin sorunlarını çözmek için bir koalisyon kurma sorumluluğu yüklediğini ve CHP'nin bunun için büyük bir samimiyet ve fedakarlıkla çalıştığını bildirdi.

Mektupta 18 Ağustos'tan sonra hükümeti kurma görevinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmesi gerektiği ancak bu görevin verilmediği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak tarihi sorumluluğunuzu yerine getiremediğinize tüm halkımız şahittir. Suskunluğunuz ve bu gasp girişimine seyirci kalmanız nedeniyle demokrasimiz ne yazık ki büyük bir yara aldı. Sonuç olarak, 7 Haziran tarihinde 'tekrar seçim' diyerek, Türkiye'nin sorunlarına kalıcı çözüm getirecek bir koalisyonun önüne engel olmak isteyenler, amacına ulaşmıştır. Demokrasi tarihimizde ilk kez bir seçimden sonra hükümet kurulamadığı için hiçbir iktidar gücüne sahip olmayan geçici bir hükümet kurulacaktır. 60 günde sadece birilerinin siyasi ihtiraslarına hizmet aracı olacak bir hükümetin parçası olmayız. Biz birilerine değil 'önce Türkiye' diyerek, milletimize hizmet ederiz. Bu sebeple hiçbir sorumluluğu olmayan ve hiçbir görevi yerine getirmeyecek, geçici hükümette CHP'yi temsilen yer alarak, hak etmediği itibarı vermemek amacıyla Anayasa'nın 104 ve 116 maddeleri uyarınca 26 Ağustos 2015 tarihli teklifinizi reddettiğimizi bilgilerinize sunarız."

Haber Ara