Dolar

32,3659

Euro

34,9546

Altın

2.325,33

Bist

9.079,97

Seçim hükümeti kurma süreci

Seçim hükümeti kurma süreci

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 17:41:17

Seçim hükümeti kurma süreci
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere görevlendirilen Ahmet Davutoğlu'nun CHP'den 5 milletvekiline mektup göndererek bakanlık teklifinde bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Özcan, düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Merkezi'nin geçici hükümet ile ilgili karar aldığını anımsatarak, "Parti olarak, 'geçici hükümette herhangi bir şekilde yer almayacağız' dedik. Bana, bu şartlardan sonra böyle bir teklif iletilmiş olsaydı ben 'kardeşim benim ne işim var partimin yer almadığı hükümette' derdim. Öyle bir teklifi de ahlaksız bir teklif olarak değerlendirirdim. Bana bir daha böyle bir teklifle gelmeyin derdim. Bu teklifi alan arkadaşlarımız da herhalde aynı cevabı vereceklerdir" şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise CHP'nin kültürünü ve örgüt disiplinini bilenleri böyle bir şeyin olmasına imkansız gözüyle bakacağını ifade etti.

CHP'li bir milletvekilinin böyle bir teklifi kabul etmesi durumunda son kararı partinin yetkililerinin vereceğini dile getiren Erdoğdu, "Olaki böyle bir şey olursa o arkadaşımızın bizimle artık yollarını ayırdığının resmidir. Bununla ilgili yetkili arkadaşlarımızın hızla karar vereceğini düşünüyorum. Olacağını tahmin etmiyorum ama bu tip keskin işlemlerde böyle bir şey olursa örgüt kültürümüz ve hukukumuz bellidir" diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara