Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Seçilirse Irak için özür dileyecek

İngiltere İşçi partisi lider adayı Corbyn, seçilmesi durumunda Irak'ta İngiliz askerlerinin yaptıklarından dolayı özür dileyeceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-22 17:03:56

Seçilirse Irak için özür dileyecek

İngiltere'de önümüzdeki günlerde yapılacak olan parti seçimlerinde İşçi Partisi'nden favori isim Jeremy Corbyn "Beni işçi partisiliderliğine seçin Irak'tan, Tony Blair'in 'Orak'ta kimyasal silah var', sözü için özür dileyeceğim" dedi.

İngiltere'nin ünlü Guardian gazetesine yaptığı bir röportajda Jeremy Corbyn "Aldatma temelinde İngiltere halkından aldatıldıkları için, Irak halkından da onlara çektrdiğimiz acılar için özür dileyeceğini" söyledi.

İşçi partisinden seçilmesi durumunda bir daha asla uluslararası hukuka ve BM'e aykırı bir şey yapmayacaklarını söyleyen Corbyn "Eski lider Tony Blair, İngiltere halkını kandırdı. Tony Blair İngiltere'ye hizmet etmiyorsa kime hizmet etti?" dedi.

Corbyn İngiltere'nin Irak'taki faaliyetlerinin soruşturmasının gecikmesi konusunda eleştirilerini de dile getirdi.

IRAK SORUŞTURMASI

İngiltere Başbakanı Cameron, ülkesinin Irak'ta savaşa girmesi ve sonrasındaki durumla ilgili hazırlanan ancak açıklanması üç yıl geciken raporu "artık görmek istediğini" söyledi.
İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin 2003'teki Irak Savaşı'na girmesi nedeniyle savaştan sonraki politikaların masaya yatırıldığı "Irak soruşturması" raporunun artık açıklanma tarihinin belirlenmesi için çağrıda bulunmuştu.

Emekli bürokrat Sir John Chilcot'un başkanlığında 2009-2011 yıllarında 18 ay boyunca kamuoyuna açık şekilde yürütülen soruşturmaya ilişkin raporun yaklaşık üç yıl önce açıklanması bekleniyordu

İngiltere 2003'te Irak savaşına, Tony Blair liderliğindeki İşçi Partisi hükümeti eliyle katılmıştı. Partililer için oy verme işlemi 14 Ağus'ta başlayacak ve sonuçlar 12 Eylül'de açıklanacak.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara