Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Sebahat Tuncel soruşturmasında da FETÖ'cü savcı iddiası!

HDP'li İdris Baluken'den sonra, Sebahat Tuncel için de FETÖ'cü savcılar tarafından soruşturulma başlatıldığı iddia edildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 03:44:03

Sebahat Tuncel soruşturmasında da FETÖ'cü savcı iddiası!

Tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'le ilgili soruşturmayı FETÖ nedeniyle ihraç edilen savcıların başlattığı öne sürüldü.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri gözaltına alındıktan sonra adliye önündeki eylemde gözaltına alınan ve önceki gün tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in avukatı Cemile Turhallı Balsak davaya ilişkin konuştu.

Tuncel hakkında daha önce açılan, ayrı ayrı savcılarda olan 7 soruşturma dosyasının 1 hafta önce birleştirilerek bir savcıya verildiğine dikkat çeken avukat Balsak, "Tuncel, hukuksuz ve haksız bir şekilde gözaltına alındı" dedi.

Tuncel hakkında soruşturmayı başlatan, dinleme kararı veren polis, savcı ve hakimlerin çoğunun 'FETÖ/PDY' soruşturmasında tutuklandığını ve meslekten ihraç edildiğini vurgulayan Balsak, "Cemaat üyelerinin başlattığı soruşturmanın günümüzde de devam ettirilmesinden, şu anki yargılamalarda halen cemaat ruhunun Kürt muhaliflere karşı sürdürüldüğünü anlamak mümkün" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara