Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

Sebahat Tuncel: Barışın anahtarı bizde

DBP Eş Başkanı Tuncel, AK Parti hükümeti ile müzakere yapmayacaklarını ve halkın kendi çözümünü yaratacağını söyleyerek, barışın anahtarı bizim elimizde dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 19:39:13

Sebahat Tuncel: Barışın anahtarı bizde

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Sebahat Tuncel, AKP gidecek yeniden demokratik müzakere süreci için halkların kardeşliği için yeni bir süreç başlayacak. Onun için bileşeni olduğumuz HDP tek alternatiftir, barışın anahtarı bizim elimizdedir, AK Parti'nin elinde değildir" diye konuştu.

"AK PARTİ İLE MÜZAKERE YAPMAYACAĞIZ"

DBP'li Sabahat Tuncel, Şanlıurfa'ya parti teşkilatlarıyla bir araya geldi. HDP milletvekili Dilek Öcalan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Tuncel, AK Parti hükümeti ile müzakere yapmayacaklarını ve halkın kendi çözümünü yaratacağını söyledi.

"HALKLAR KENDİ ÇÖZÜMÜNÜ GELİŞTİRECEK"

Kendilerine çözüm sürecinin yeniden başlama ihtimaline yönelik sorular geldiğini dile getiren Tuncel, "Çözüm sürecini bitiren, masayı devirmekle kalmayıp yakan Kürt halkına topyekun savaş başlatan AK Parti hükümeti ile Tayyip Erdoğan'la müzakere olmaz. Peki bu savaş hep böyle devam mı edecek? Hayır halklar kendi çözümünü geliştirecek.

"HDP TEK ALTERNATİFTİR"

AKP gidecek yeniden demokratik müzakere süreci için halkların kardeşliği için yeni bir süreç başlayacak. Onun için bileşeni olduğumuz HDP tek alternatiftir, barışın anahtarı bizim elimizdedir, AK Parti'nin elinde değildir" diye konuştu.

Partilerine mensup 21 belediye başkanı ile 92 meclis üyelerinin tutuklu olduğunu dile getiren Tuncel, gündeme gelen belediyelere kayyum atanması düşüncesinin halkın kazanımlarına el koymak anlamına geldiğini vurguladı.

"MANİPÜLASYON YAPILIYOR"

Diyarbakır Lice ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara da değinen Tuncel, bu bölgede doğa katliamına gelecek tepkinin önünün uyuşturucu ile mücadele adı altında manipüle edildiğini öne sürerek, "Başka bir algı yaratarak utanmadan 'uyuşturucu ile mücadele ediyoruz' diyorlar. Uyuşturucu ile mücadele bu mudur? Lice'yi havadan bombalamak mıdır? Dağı taşı bombalamak mıdır? Algı yaratmak, orada çevre örgütleri tarafından çıkacak tepkiyi azaltmak için böyle bir manipülasyon yapılıyor" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara