Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Sean Yu: İyi bir fikir almak yatırım için yeterli değil

Yerli fintech (finansal teknoloji) girişimlerinden Paraşüt'ün Kurucu Ortağı Sean Yu, kendi tecrübelerinden yola çıkarak girişimcilere yönelik tavsiyelerini sıraladı. Sean Yu, iyi bir fikrin yatırım almada tek başına yeterli olamayacağını belirterek, 'Ürününüzün pazara sağlayacağı faydayı kanıtladığınızda yatırımcı aramaya başlayabilirsiniz' dedi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-12 14:10:08

Sean Yu: İyi bir fikir almak yatırım için yeterli değil

Türkiye'de faaliyet gösteren fintech girişimlerinden Paraşüt'ün Kurucu Ortağı Sean Yu, girişim ekosistemine yönelik tavsiyelerini Habertürk'e anlattı.

Girişimlerin kurulum aşamasında iyi bir iş fikirleri olduğundan ve girişimde bulunacakları pazarı ve işleriyle alakalı sektörleri doğru analiz ettiklerinden emin olmaları gerektiğini kaydeden Sean Yu, "Doğru ekip ile çalışmak ve ortakların doğru seçilmesi de oldukça önemli. İnandığınız bir iş fikriniz varsa ve doğru ekibi de bir araya getirdiyseniz yolun yarısına gelmişsiniz demektir" dedi.

'KAYNAKLARIN KISITLI OLMASINA TAKILMAYIN'

Girişimcilerin büyüme aşamasında göz önünde bulundurması gerekenler ile ilgili olarak da konuşan Yu, "Kaynaklarınızın kısıtlı olmasına takılmamalısınız. Kısıtlı kaynaklara sahip olmak, yaratıcı çözümler bulmanızı sağlar. Aynı zamanda da kişiye disiplin ve harekete geçme kabiliyeti kazandırır" diye konuştu.

Pazar hedefleri belirlenirken yola şirket stratejisini belirleyerek başlamak gerektiğini belirten Sean Yu, belirlenen hedeflerin girişim bünyesinde çalışan kişiler tarafından benimsenmesinin de önemine işaret etti.

'PROFESYONEL GEÇMİŞ ŞART DEĞİL, AMA FAYDALI'

Ekosistemde çokça tartışılan profesyonel iş yaşamı geçmişine sahip olmanın gerekli olup olmadığı konusuna da değinen Yu, "Profesyonel iş yaşamı deneyimine sahip olmak, başınız ağrımadan bazı sorunların üstesinden gelmenizi sağlayabilir. Yine de girişimcilik ekosistemine girmek ve başarıya ulaşmak için deneyim sahibi olmanız gerekmez. Zaten girişimcilik demek deneyim biriktirmek demek. Deneyimlerin bir kısmını ise tabii ki yapılan hatalar oluşturuyor" ifadesini kullandı.

'YATIRIMI BAŞARIYA ULAŞTIĞINIZDA ALIN'

Sean Yu, girişimin henüz fikir aşamasındayken yatırım bulmanın zor olacağını aktardı. Yatırımcı aramak için en doğru zamanın, belirli bir başarıya ulaşıldığı an olduğunu söyleyen Yu, "Ürününüzün pazara sağlayacağı faydayı kanıtladığınızda yatırımcı aramaya başlayabilirsiniz. Şirketiniz belirli bir sayıda müşteri kazandığında da ikinci tur yatırım için arayışa girebilirsiniz. Bu bahsettiğim iki dönüm noktası, yatırımcıların gözündeki olası riskleri azaltır ve şirketinizin yatırım almaya değer olduğunu gösterir" dedi.

Habertürk

Haber Ara