Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

SDÜ'deki yabancı uyruklu öğrencilerin mezuniyet sevinci

Dünyadaki birçok farklı ülkeden üniversite öğrenimi için SDÜ'ye gelen yabancı öğrenciler, düzenlenen mezuniyet töreninde kep attı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-10 14:46:37

SDÜ'deki yabancı uyruklu öğrencilerin mezuniyet sevinci

 

Dünyanın dört bir yanından Isparta'da üniversite öğrenimi görmek amacıyla gelen Süleyman Demirel Üniversitesi'ne (SDÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

SDÜ TÖMER, farklı ülkelerden gelen çok sayıda öğrenciye eğitim veriyor

Törende açılış konuşmasını yapan Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Selami Turan, TÖMER'in 2009 yılından bu döneme kadar, farklı ülkelerden gelen çok sayıda öğrenciye eğitim verdiğini belirtti.

TÖMER'in iyi bir aşamada olduğunun altını çizen Turan, Türkçe öğretiminin yanında farklı dillerde de kurs verdiklerini söyledi. Güzellikleri buluşturmanın önemine değinen Turan, "Yaptığım tasnifler neticesinde, öğrencilerimiz bugüne dek 86 ülkeden TÖMER'e gelmiş ve eğitim almış. Siz öğrencilerimiz de kendi ülkelerinizden güzellikler getirdiniz; bizlere de ülkemizin güzelliklerini sizlerle paylaşma fırsatını verdiniz. TÖMER'den mezun oluyorsunuz, fakat önünüzde daha uzun bir eğitim-öğretim döneminiz var. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Rektör Yardımcısı Ayyıldız: "Sizler, ülkenizin sizlerden çok şey beklediğinin bilinci ile buraya geliyorsunuz"

Programda konuşan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız da mezun olan öğrencileri tebrik ederek devam edecekleri eğitim yolculuğunda pes etmemeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi; "Sizlerin arasında olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Daha önünüzde uzun bir eğitim süreci var, bu süreçte sıkıntıya düşerseniz sakın pes etmeyin. Bizlerle olan ilişkinizi kesmeyin, biz her zaman sizin yanınızdayız. Sizler, ülkenizin sizlerden çok şey beklediğinin bilinci ile buraya geliyorsunuz, bu sorumluluğun farkındasınız. Bu süreçte okulumuzun fırsatlarından en iyi şekilde faydalanmanızı umuyorum. İyi ki buradasınız, iyi ki bizim misafirimizsiniz. Yolunuz açık olsun."

Program kapsamında ayrıca, futbol turnuvasında şampiyon olan öğrencilere, Türkçe Yeterlilik Sınavı'nda en yüksek puan alan öğrencilere, TÖMER'ler arası konuşma yarışmasında derece yapan ve belli alanlarda başarı sağlamış olan öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Geleneksel kıyafet defilesi, şiir dinletisi ve yöresel dansların yer aldığı program kep atma töreni ile sona erdi.

 




VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara