Dolar

32,3355

Euro

35,1531

Altın

2.241,72

Bist

8.718,11

SDG Komutanı Kobani: Anlaşmaya uyacağız

ABD ve Türkiye arasındaki anlaşmayla ilgili YPG’’nin şemsiyesi altında kurulan SDG'den açıklama geldi. SDG komutanı Mazlum Kobani, anlaşmayı kabul ettiklerini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-17 23:54:52

SDG Komutanı Kobani: Anlaşmaya uyacağız

ABD ve Türkiye arasındaki anlaşmayla ilgili YPG''nin şemsiyesi altında kurulan SDG'den açıklama geldi. SDG komutanı Mazlum Kobani, anlaşmayı kabul ettiklerini söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutanı Mazlum Kobani, ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşmayı kabul ettiklerini ve başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Halil ise Suriye'nin kuzeyinde çatışmaların durmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Al Arabiya'ya konuşan Halil, olası bir saldırı durumunda YPG'nin kendisini savunacağını söyledi.

Halil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de 32 km derinliğe girmek istediğini ancak grubun bu duruma daha önce karşı çıktığını da belirtti. 

SALİH MÜSLİM'DEN,  ‘ATEŞKES' AÇIKLAMASI

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Sözcüsü Salih Müslim ise, ABD ve Türkiye'nin vardığı ateşkes anlaşmasına ilişkin El-Erebiye El-Hedes kanalına konuştu. Müslim, Suriye Demokratik Güçleri (DSG) savaşçılarının bölgelerini meşru savunma temelinde sonuna kadar koruduğuna dikkat çekti.

Müslim, “Varılan anlaşmanın maddelerini henüz görmedik. Yönetimimiz ve askeri güçlerimiz var. Tutumumuz anlaşma maddelerini gördükten sonra belli olacaktır” dedi.

ESED'İN DANIŞMANI: ANLAŞMA MUĞLAK

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında yürütülen müzakerelerin ardından Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı durdurma kararı alınmasının ilişkin Suriye rejimin başı Esed'in danışmanından da bir değerlendirme geldi. Esed'in danışmanı Buseyna Şaban, anlaşmanın muğlak olduğunu söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri konusunda önemli adımlar atıldığını belirten danışman, tüm konuların bir anda çözülmesinin gerekmediğini dile getirdi. Esed'in danışmanı ayrıca Suriye'de Kuzey Irak'taki gibi bir oluşuma Şam'ın izin vermeyeceğini söyledi.

 

 

Haber Ara