Dolar

32,3457

Euro

35,0558

Altın

2.310,40

Bist

9.079,97

Schengen tehlikeye girdi

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Paris saldırısı sonrası tartışılmaya başlayan ‘Schengen vizesi’yle ilgili konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 23:51:08

Schengen tehlikeye girdi

Antalya'da başlayan G-20 zirvesinde, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, burada yaptığı konuşmada Paris'te yapılan saldırıyı değerlendirerek, şöyle konuştu:

"Paris'te yapılan saldırılar sadece Fransa'ya bir saldırılar değil, bütün evrensel değerlere yapılmış bir saldırılardır. Bu olaylara ilişkin yapılan açıklamada, Avrupa'nın açık sınırları olan bir kıta olmasından dolayı olduğu söylendi. Ama ben buna inanmıyorum. Saldırının mültecilerden kaynaklandığını düşünmüyorum. Saldırıyı yapanlar tam olarak mültecilerin kaçtığı insanlar. Genel anlamda AB politikasını ve mülteci politikasını gözden geçirmeye kesinlikle gerek yok. 122 kişiden her birinin birer mülteci konumunda olduğunu düşünün dünyada. Bu global bir sorundur. Bu küresel sorun bizim küresel bir cevap vermemizi zorunlu kılıyor. Bu krizlerin, böyle dramatik zamanlarda olması bizi üzüyor."

Haber Ara