Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

SBÜ'den Azerbaycanlı hekimlere uzmanlık eğitimi

SBÜ'den Azerbaycanlı hekimlere uzmanlık eğitimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 11:51:10

SBÜ'den Azerbaycanlı hekimlere uzmanlık eğitimi
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tıpta uzmanlık eğitimi kapsamında başvuruları kabul edilen Azerbaycanlı asistan hekimlere, farklı branşlarda 3 ay süreyle eğitim verecek.

SBÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversite, Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında ülke genelindeki 55 eğitim ve araştırma hastanesinde çalışan yaklaşık 9 bin asistan doktorun uzmanlık, uzman doktorların da akademik eğitimlerini yürütüyor.

Bu kadroların tecrübe kazanmasını ve ilgi alanlarında gelişmesini amaçlayan üniversite, Azerbaycan'dan Türkiye'ye tıpta uzmanlık eğitimi için başvuran doktorlara da kapısını açtı.

Bu kapsamda Azerbaycan Merkezi Klinika Direktörlüğü bünyesinde çalışan asistan doktorlara 3 ay süreyle uzmanlık eğitimi verilecek.

Azerbaycanlı hekimlere kardiyoloji, genel, çocuk ve plastik cerrahiyle, ortopedi, kadın hastalıkları ve doğum, pediatri, radyoloji, üroloji, pediatrik üroloji gibi belirli branşlarda eğitim imkanı sunulacak.

Uzmanlık eğitimlerinin bir kısmını afiliye eğitim ve araştırma hastanelerinde almak isteyen yabancı uyruklu asistan hekimlere, eğitimin sonunda SBÜ tarafından sertifika verilecek.

Daha sonra ülkelerine dönecek hekimler, Azerbaycan'ın mevzuatı doğrultusunda sınav ve değerlendirmelerden geçmelerinin ardından uzmanlık diplomalarını alacak.

- "Azerbaycan ile yapılan işbirliği bizim için önemli"

Açıklamada görüşleri paylaşılan Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl, stratejik hedeflerin gerçekleşmesinin yanı sıra, uluslararası iş birlikleri ve yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitelerine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Erdöl, "Ülke olarak ticaret, ekonomi ve kültürel konularda birçok ortak protokollerin ve anlaşmaların gerçekleştiği Azerbaycan ile Türkiye arasında, eğitim ve bilimsel alanlarda yapılan işbirlikleri ve öğrenci değişimlerinin bizim için önemli olduğunu ayrıca belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Azerbaycan'da üniversiteye hazırlanan öğrencileri ve tıpta uzmanlık eğitimi alan doktor adaylarını da üniversitelerini tercih etmeye davet etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara