Dolar

32,5998

Euro

34,7988

Altın

2.496,80

Bist

9.482,45

Savunma Sanayii Başkanlığı projelerini yabancılara sızdıran 6 kişi gözaltına alındı

Savunma Sanayii Başkanlığı projelerini yabancı firma yetkililerine aktardıkları tespit edilen biri eski kurum çalışanı 6 kişi gözaltına alındı

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-12 19:10:20

Savunma Sanayii Başkanlığı projelerini yabancılara sızdıran 6 kişi gözaltına alındı

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın (MİT) 1 yıldır Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordine yürüttüğü çalışmalarda eski bir SSB çalışanı ile çıkar ilişkisinde bulunan şirket temsilcileri tespit edildi.

Eski SSB çalışanının yürütülen ihale, proje, tedarik ve maliyetleriyle ilgili bilgileri savunma sektöründe faaliyet gösteren ve yabancı firma temsilciliği yapan şirket yetkililerine aktardığı, bunun karşılığında rüşvet aldığı belirlendi.

İhale bilgilerini yabancı şirkete sızdırdılar

Şirket yetkilerinin ise söz konusu bilgileri, temsilciliğini yaptıkları firmalarla paylaştıkları, ihale ve projelerde avantaj sağladıkları tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün de desteğiyle operasyon düzenlendi.

Eski müdürün evinden 5 milyon Euronun üzerinde döviz çıktı

Kurum çalışanları ile çıkar ilişkisinde bulundukları şirket temsilcilerinden oluşan 6 kişinin gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin eski proje müdürü olduğu aktarıldı.

Eski müdürün evinde 5 milyon euronun üzerinde döviz bulundu.

Diğer şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda da yüklü miktarda döviz ele geçirildi. Evdeki dijital materyallere el konuldu.

 

Haber Ara