Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Savcılık: Eyleme çağrı yapanlar soruşturulsun

Aytaç Baran ile 3 kişinin öldürülmesi olayının ardından, sosyal medya hesapları üzerinde mesaj yayınlayan kullanıcılara soruşturma başlattı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 04:45:41

Savcılık: Eyleme çağrı yapanlar soruşturulsun

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ile 3 kişinin öldürülmesi olayının ardından, sosyal medya hesapları üzerinde "eyleme çağrı" niteliğinde mesaj yayınlayan kullanıcılar hakkında soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 9 Haziran'da Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde Yeni İhya Der Başkanı Baran ve 3 kişinin öldürülmesi, 11 kişinin yaralanması olayına ilişkin başlatılan soruşturma hatırlatıldı.

Soruşturma kapsamında olaylar ile ilgili bazı sosyal medya hesapları üzerinde inceleme yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan inceleme sonucunda 'eyleme çağrı' niteliğindeki mesajlarla ilgili olarak mesajları yayınlayan kullanıcılar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Yürütülen soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

Soruşturmada gözaltına alınan 22 şüpheliden 14'ü tutuklanmış, 3'ü adli kontrol hükümleriyle olmak üzere 8 kişi ise serbest bırakılmıştı.

Haber Ara