Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

Savcı Sayan'a saldırı çağrısı yapan HDP'li şahıs hakkında soruşturma!

Sosyal medya videolu bir mesaj yayınlayarak Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı hedef gösteren HDP'li Abdülkadir Aktürk, “Sayan'ı susturan efsane olur Che Guevara olur. En fazla 20 yıl hapis yatarsınız” şeklinde tehditte bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-22 16:23:22

Savcı Sayan'a saldırı çağrısı yapan HDP'li şahıs hakkında soruşturma!

Soruşturma başlatıldı

Suikast çağrısı üzerine re'sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma birimleri, Aktürk'ün İsviçre'de yaşadığını tespit etti. Tehdit edilen Sayan, “HDP tükenmişlik sendromu yaşıyor. Yurt içindeki terörist sayısı 20 binlerden 300'e düşünce can havliyle, yoğun bir şekilde tehdit etmeye başladılar” dedi.

sayan tehdit pkk hdp

Sayan, muhalefetten kendisine herhangi bir geçmiş olsun telefonu gelmediğini vurgularken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır'a bizzat giderek HDP'li belediye başkanlarına destek verdiğini, kendisini ise telefonla bile aramadığını söyledi.

Abdülkadir Aktürk isimli HDP'li olduğu tespit edildi

Emniyet birimleri PKK'nın tehdit ettiği Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'a sosyal medyadan hakaret eden ve kendisini ölümle tehdit eden şahsın kimlik bilgilerine ulaştı. Olayla ilgili re'sen soruşturma başlatılırken, suikast çağrısı yapan ismin Abdülkadir Aktürk isimli HDP'li yönetmen olduğu tespit edildi.

İsviçre'de yaşadığı belirlenen Aktürk yayınladığı videoda, "Sayan'ı susturan efsane olur Che Guevara olur. En fazla 20 yıl hapis yatarsınız" diye konuştu. Tehditle ilgili açıklamalarda bulunan Sayan, "HDP tükenmişlik sendromu yaşıyor. Yurt içindeki terörist sayısı 20 binlerden 300'e düşünce can havliyle, yoğun bir şekilde saldırmaya başladılar" dedi.

‘Bu tehdit Türkiye'deki bir HDP'li belediye başkanına yapılsaydı Türkiye'yi suçlayacaktınız'

Diplomatik yolları kullanarak başta İsviçre Başbakanı ve Avrupa Parlamentosu'na mektup yazacağını belirten Sayan, “Bu tehdit Türkiye'deki bir HDP'li belediye başkanına yapılsaydı Türkiye'yi suçlayacaktınız. Bu çifte standart niye. Eğer gerçekten demokrasiyi savunuyorsanız, benim haklarımı da savunun. Ben seçilmiş belediye başkanıyım. Bu çağrıyı yapan kişi sizin topraklarınızda yaşıyor” ifadesini kullandı.

savcı sayana tehdit

‘İmamoğlu bize telefon bile açmıyor'

Sayan'a yapılan ölüm tehdidine karşı CHP, İYİ Parti ve HDP'lilerden henüz bir açıklama dahi yapılmazken, Sayan bu sessizliğin kendisini şaşırtmadığını aktardı. Sayan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun teröre verdikleri destek gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan HDP'li belediye başkanlarına destek vermek amacıyla eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Diyarbakır'a gittiğini hatırlatarak, "İmamoğlu bize telefon bile açmıyor" diye konuştu.

sayana hdp tehdidi

‘Haydi HDP'liler ölüm emrimi veren türkücünüzü kınayın da görelim'

Sayan sosyal medya hesabından yayınladığı videonun altına ise şu notu düştü: "Sayın Süleyman Soylu'nun talimatıyla, Ağrı il emniyet müdürümüz başta olmak üzere emniyet görevlilerinin titiz çalışması sonucu bu alçağın İsviçre'de yaşadığı, gerçek adının Abdulkadir Aktürk olduğu görülmüştür. Devletimiz 2 saatte bu alçağın inini buldu. Haydi HDP'liler ölüm emrimi veren türkücünüzü kınayın da görelim."

‘Bulun bir taş atın yav'

İsviçre'de yaşayan Abdülkadir Aktürk yayınladığı video mesajında şu skandal ifadeleri kullandığı görüldü:

Eğer korkak olmasan Savcı Sayan mıdır ne ş..... tekidir elini kolunu elinde de belediye telsizi var. Dolaşıyor. Bir tane babayiğit yav bir taş atın bir taş taş taş taş. Bulun bir taş atın yav. Adam bilsin ki he sağından solundan taş gelebilir. Adam yok bir olay yav.

‘Savaş Savcı'yı susturan Efsane olur. Che Guevara olur'

Şimdi bazı olaylar var. Diyelim gücünüz yetmez. Ulaşamıyorsunuz. Korumaları var. 300 400 tane koruması var. Polistir, komiserdir, emniyet amiridir, içişleri bakanıdır, bakandır, milletvekilidir her neyse. Yani Sayan Savcı nedir yav. Savaş Savcı'yı susturan tahrik olur. Efsane olur. Che Guevara olur. Neden ya. Siz neden bekliyorsunuz. Neye, neye.

‘18 yaşındasın destan yaz. Efsane ol'

Ben 20 -18 yaşındaki gence sesleniyorum. Hı. 18 yaşındasın destan yaz. Efsane ol. Yiyeceğin 20 sene. 38 yaşında 40 sene 40 yaşında tığ gibi delikanlı çıkacaksın. Bundan daha neyi var.

Ben bunu size yolunu gösteriyorum. Ben ben ben ben. Ben söylüyorum. Ben. Susturun birileri çıksın, bunları sustursun. Partiyle alakanız olmasın. Siz partili de olamazsınız.

Haber Ara