Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Savaşın savurduğu bir kadının çok acıklı hikayesi

Suriyeli Fatma Cuneyd'in, önceki gün 3 çocuğunun canını alan roketlerin gölgesindeki hikayesi ortaya çıktı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-20 06:03:08

Savaşın savurduğu bir kadının çok acıklı hikayesi

Habertürk'ün haberien göre; IŞİD'in Suriye'de, kontrol altına aldığı bölgeden önceki gün Kilis'e atılan Katyuşa roketleri nedeniyle ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerden 3'ünün kardeş olduğu belirlendi. 12 yaşındaki ikizler Muhammed ve Tensim Heyro ile 8 yaşındaki kardeşleri Mutassem'in cenazeleri toprağa verilmek üzere Azez'e gönderilirken hikâyeleri yürek burktu. Eşini Suriye'deki savaşta kaybeden Fatma Cuneyd, bir yıl önce 4 çocuğuyla Türkiye'ye geldi.

Kilis'te konteyner kentte bir süre kalan Cuneyd, daha sonra çocuklarını alıp, yetim çocuklar ve annelerinin barındığı Fatih Sultan Mehmet Derneği'ne sığındı. Terzinin yanında çalışan Fatma Cuneyd'in işte olduğu saatlerde derneğe Katyuşa roketi isabet etti. Cuneyd, 3 çocuğunun ölümüyle büyük acı yaşadı. Acılı anne, “Bombalardan kaçıp geldik, burada bombada 3 çocuğumu kaybettim. Çocuklar babalarının öldüğünden bile habersizdi. Çok şükür bir çocuğum hayatta kaldı. Kalan çocuğum Ahmed Heyro (11) için yaşayacağım” diye konuştu.

Aynı binada yaşamını yitiren 16 yaşındaki Yasmin Süleyman ile çobanlık yapan Suriyeli Kamil Cerruh ise (40) Kilis'te düzenlenen törenle Kilis Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Haber Ara