Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

'Savaş suçu işleyen İsrail durdurulmalı'

İsrail güçlerinin Filistin halkına yönelik insanlık dışı uygulamalar ve İsrail'in işlediği savaş suçuna değinen İsrailli insan hakları aktivisti Ofer Neiman, İsrail'in Avrupa Birliği ve üye ülkeler tarafından durdurulmasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-10 13:15:48

'Savaş suçu işleyen İsrail durdurulmalı'

AA'nın haberine göre: İsrailli insan hakları aktivisti Ofer Neiman, Filistin'de savaş suçları işleyen İsrail'in Avrupa Birliği ve üye ülkeler tarafından durdurulmasını istedi.

İsrailli insan hakları aktivisti Ofer Neiman, Filistin'de savaş suçları işleyenİsrail'in Avrupa Birliği ve üye ülkeler tarafından durdurulmasını istedi.

Neiman, Avusturya'nın başkenti Viyana'da "İsrail Apartayd Haftası" nedeniyle düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği ve üye ülkeleri, İsrail'in yaptığı işgaller karşısında "ikiyüzlülükle" suçladı.

"İsrail rejimi, Avrupa Birliği ve Avusturya hükümetinin ilan ettiği ilkelere aykırı olarak Filistin'de açık bir şekilde suç işliyor" diyen Neiman, "İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'de yaptığı yasadışı işgaller, savaş suçlarının uzun bir listesidir" ifadelerini kullandı.

Neiman, ABD, AB ve diğer ülkelerin İsrail'in işlediği suçlar karşısında sessiz kalmalarının hoşgörülemeyeceğini vurguladı.

İsrail'in yasadışı politikalarında AB ve Avusturya hükümetinin suç ortağı olduğunu vurgulayan Neiman, "AB'nin, İsrail'in işgal ettiği yerlerdeki ürünleri almama kararı yetersizdir. Bu sahadaki insan hakları ihlalleri ile karşılaştırılamaz bile. AB ve Avusturya hükümeti, boykot ve yaptırım gibi daha fazla şeyler yapmalıdır" diye konuştu.

 

 

Haber Ara