Dolar

32,5934

Euro

34,7658

Altın

2.421,44

Bist

9.645,02

Savaş mağduru Suriyeli aileden vefa örneği

Savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen Suriyeli aile, kendilerine evinin kapısını açan, tüm ihtiyaçlarını karşılayan ancak geçirdiği rahatsızlık sonucu yatalak hale gelen komşularının bakımını üstlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-05 09:16:22

Savaş mağduru Suriyeli aileden vefa örneği

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli aile, yardımlarına koşan ve evinin kapısını açan Yüksel Somut'un kansere yakalanması üzerine büyük bir vefa örneği gösterdi ve kadını zor günlerinde yalnız bırakmadı.

Suriyeli aile, yatalak hale gelen Somut'ın her türlü ihtiyacını karşılıyor, bakımını yapıyor.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Gaziantep'e sığınan Haşiur ailesi, Küçük Sigorta Mahallesi'nde tuttukları evde tek başına yaşayan Yüksel Somut'a komşu oldu.

Somut'un yardımları ve her türlü ihtiyaçlarını karşılaması sayesinde sıkıntılı dönemlerini daha rahat atlatan aile, zor günlerinde "ensar" elini uzatan Somut'a tam bir vefa örneği gösterdi.

Belindeki tümör yüzünden kanser tedavisi gören ve yatalak hale gelen Somut'a kol kanat geren Haşiur ailesi, her gün kahvaltı hazırladıkları, temizliğini yaptıkları, ihtiyaçlarını karşıladıkları yaşlı kadına can yoldaşı oluyor.

Eşi ve 5 kızıyla Gaziantep'e yerleşen Suriyeli Vahibe Adıl Haşiur (56), AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş nedeniyle 4 yıl önce Azez kentinden kaçıp Türk sınırına yakın bir bölgeye geldiklerini söyledi. Burada zeytin ağaçlarının altında bir süre yaşadıklarını anlatan Haşiur, daha sonra Türkiye'ye sığındıklarını dile getirdi.

Gaziantep'te ev kiraladıklarını anlatan Haşiur, "Eşim biz Suriye'de yaşarken Gaziantep'e gelip iş buldu. Daha sonra çocuklarımı alıp Türkiye'ye geldik. Kentte ev tuttuktan sonra şu anki komşum olan Yüksel Somut ile tanıştım. Sağ olsun evini bize açtı. Bize her türlü desteği verdi." dedi.

Bir süre sonra Yüksel Somut'un kanser hastalığına yakalanıp yatağa mahkum olduğunu belirten Haşiur, bu sefer rollerin değiştiğini, Yüksel teyzenin her türlü ihtiyacını karşılamaya başladıklarını anlattı.

"AİLE GİBİ OLDUK''

Anne Haşiur, kızlarının her gün Yüksel teyzelerine kahvaltı hazırlayıp, temizliğini yaptığını ve ellerinden gelen yardımı gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz Yüksel teyze ile bir aile gibi olduk. Teyzemiz ilk geldiğimiz zaman bizi çok iyi karşıladı. Bizim gelmemize çok sevindi. Biz de şu an kendisine sahip çıkıyoruz. Ameliyat olduğu zaman yanından bir dakika bile ayrılmadık. Hastalandıktan sonra kendisine sahip çıkmaya başladık. Beraber yiyip içiyoruz. Türkiye'yi çok seviyorum. Türk insanlarından çok memnun kaldık. İç savaş bitse, ülkemize dönsek bile Yüksel teyzeyi yanımızda götürürüz."

Ekonomik sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Haşiur, "Biz Allah'a şükür kimseye muhtaç değiliz. Eşim terzide çalışıyor. Ben ve kızlarım ayrıca evimizde bir işletmenin kemer ürünlerine toka takarak eve katkı sağlıyoruz." dedi.

Haber Ara