Dolar

32,3367

Euro

35,1478

Altın

2.241,97

Bist

8.741,33

Savaş Kalaycı kimdir?

Türk yönetici, siyasetçi Savaş Kalaycı kimdir? İşte Savaş Kalaycı'nın biyografisi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-19 20:29:38

Savaş Kalaycı kimdir?

1978 yılında Karaman'da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Karaman'da tamamladı. Beykent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Bunun yanında İktisat ve Çalışma Ekonomisi Bölümlerinde lisans eğitimleri aldı. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde Sosyoloji, Necmettin Erbakan Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

Çevre Yönetimi, İş Sağlığı, Risk Analizi, Temek Kalite Yönetimi, Gıda Güvenliği, Tarım Yayımcılığı / Tarımsal Danışmanlık ve İç Denetçilik alanlarında eğitimler aldı.

'Şehir Markası ve İmajı' alanında Karaman üzerine bilimsel çalışmalar yaptı.

Yoksulluk Kültürü ve Sosyal Dayanışma Geleneği, Vakıflar gibi konularda çeşitli araştırmalar yaparak tezler hazırladı. İki ayrı alanda Bilim Uzmanı olarak mezun oldu.

Karaman Dernekler Federasyonu, Karaman'ı Tanıtma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği, Yunus Emre'yi Tanıtma ve Yaşatma Derneği gibi Sivil Toplum Kuruluşlarında ve çeşitli yardım organizasyonlarında aktif görevler aldı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimler için Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkan Adayı olan Savaş Kalaycı, seçimlerden zaferle ayrılarak 2000-2018 yılları arasında görev yaptığı Karaman Belediyesi'nin yeni Belediye Başkanı oldu.

Halen, Konya Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında üçüncü yüksek lisans eğitimine ve kitap yayın çalışmalarına devam etmektedir.

Evli ve 1 çocuk babası olan Savaş KALAYCI, İngilizce bilmektedir.

Haber Ara