Dolar

32,5898

Euro

34,6925

Altın

2.531,03

Bist

9.524,59

Savaş 'Aya'nın rüyalarını ve hayallerini çaldı

Suriye'de süren iç savaşta evlerine düşen bomba nedeniyle başına aldığı darbe sonucu hafızasını yitiren Aya Derviş, Türk doktorlarının çabalarıyla hayata yeniden 'Merhaba' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-01 12:11:17

Savaş 'Aya'nın rüyalarını ve hayallerini çaldı

Halep'in Azez kasabasına bağlı Hanadan köyünde 2 kardeşi, anne ve babasıyla yaşayan 14 yaşındaki Aya Derviş'in kızkardeşi İman, 2 yıl önceki bombardımanda hayatını kaybetti.

Yaşadığı acıları Kilis Barış Mahallesi'ndeki evlerinde AA muhabirine anlatan Aya Derviş, dünyanın en kötü, en acı olayını 2 yıl önce yaşadıklarını söyledi.

Kız kardeşi İman'ın yaşamını yitirmesinin kendisinde derin yaralar oluşturduğunu belirten Derviş, başına aldığı darbeler nedeniyle de hafızasını yitirdiğini ve çok zor günler geçirdiğini ifade etti.aya de

Çocukluğundan beri Türkiye'de yaşamayı hayal ettiğini ifade eden Derviş, şöyle konuştu:

"Herkesin bir hayali vardır. Çocukluğumdan beri tek hayalim Türkiye'de eğitim görmek ve başarılı bir bilim kadını olmaktı. Bir gün bombalar atıldı. Enkaz altında kaldık. Kardeşim rahmetli oldu. Ben ise hafızamı kaybettim. Türk doktorlar tarafından 6 ay süren bir tedavinin ardından yeniden hayata merhaba dedim. Savaş, benim hayallerimi ve rüyalarımı çaldı. Geceler boyunca sessiz sessiz ağladım. Acılarımı yüreğime gömdüm."

"Türk doktorlarına vefa borcum var"

Yerleştikleri Kilis'te eğitimine devam ettiğini aktaran Derviş, "Benim Türk doktorlarına vefa borcum var. Beni iyileştirdiler. Bu nedenle çok çalışıp ülkeme ve Türkiye'ye faydalı bir insan olmak istiyorum. Türkiye'de başarılı bir insan olmak için çok çalışıyorum. Bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Haber Ara