Dolar

32,4991

Euro

34,9212

Altın

2.423,30

Bist

9.722,09

Sarkozy'nin Kaddafi'den aldığı paralar yine gündemde...

Libya devrik liderinin İstihbarat Başkanı Abdullah es-Sennusi, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçim kampanyası için Muammer Kaddafi'den 8 milyon dolar aldığını açıkladığı bildirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-21 11:44:12

Sarkozy'nin Kaddafi'den aldığı paralar yine gündemde...

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Kaddafi'den aldığı paralar yine gündeme geldi. Gündeme her geldiğinde Sarkozy tarafından reddedilen iddia, bu kez Kaddafi'nin İStihbarat Başkanı tarafından doğrulandı.

FRANSIZ HAKİMLER OLAYIN PEŞİNDE

Fransız haber sitesi Mediapart'ın haberine göre, Fransız hakimleri, Kaddafi'nin istihbarat şefi aynı zamanda kayın biraderi Abdullah es-Sennusi görüştü.

Görüşmede, Sennusi'nin Kaddafi'nin seçim kampanyası için Sarkozy'e 8 milyon dolar yardım yaptığını Fransız hakimlerle paylaştığı aktarıldı.

Kaddafi'nin Sarkozy'e para transferini bizzat kendisinin yönettiğini paylaşan Sennusi'nin, "Sarkozy'nin ödemeler karşılığında Kaddafi'nin uluslararası imajının düzeltilmesi, Kaddafi ve yardımcıları hakkındaki davaların düşmesi, yakalama emirlerinin durdurulması konusunda söz verdiğini" anlattığı belirtildi.

Sarkozy'nin 2007 yılında göreve gelmesinin ardından Kaddafi'yi görkemli bir şekilde ağırladığı bilgisine haberde yer verildi.

NELER YAŞANDI?

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, Mart 2011'de Euronews televizyon kanalına verdiği bir röportaj sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını Libya'nın desteklediğini söylemişti. Kaddafi, "Sarkozy'nin kampyasına biz fon sağladık, bütün ayrıntılar elimizde. Herşeyi ifşa etmeye hazırız" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamadan yalnızca yedi ay sonra Muammer Kaddafi devrilerek öldürülmüştü. Öte yandan bu yedi aylık süre zarfında Nicolas Sarkozy yönetimindeki Fransa, Birleşmiş Milletler kararını beklemeden Libya'ya hava saldırısı gerçekleştirmişti.

Otuz yıllık cumhurbaşkanlığı dönemi hala soruşturulan mali skandallarla lekelenen Sarkozy, 2018'in mart ayında tekrar gündeme gelen Kaddafi'den milyonlarca dolar değerinde para aldığı iddiasını kesin bir dille yalanlayarak, hakkındaki soruşturmayı "zaman kaybı" şeklinde nitelemişti.

Sarkozy, Kaddafi'nin seçim kampanyasına yaptığı yardımın 45 bin dolardan az olduğunu ve bu meblağın "seçim kampanyası bütçesinin çok küçük bir kısmına denk geldiğini" savunmuştu.

 

Haber Ara