Dolar

32,4491

Euro

34,4936

Altın

2.471,68

Bist

9.577,75

Sarkozy 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yolsuzlukla suçlandığı 'telekulak' davasında 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-01 16:19:17

Sarkozy 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yolsuzlukla suçlandığı "telekulak" davasında 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl aralık ayında görülen duruşmada savcılık, ifadesinde kendisine karşı açılan soruşturmalar hakkında bilgi edinmek için eski yargıç Gilbert Azibert'e rüşvet vermek dahil tüm suçlamaları reddeden Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy için 2 yılı tecil edilmiş 4 yıl hapis istemişti.

sarkozy4

Sarkozy, kendisine karşı açılan davalarla ilgili gizli bilgilere ulaşmak için avukatı aracılığıyla, yargıç Gilbert Azibert ile yolsuzluk paktına girmekle suçlanıyordu.

"2007'de cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını yürütmek için o zamanki Libya lideri Muammer Kaddafi'den yasa dışı maddi destek aldığı ve kampanyayı bu destekle yürüttüğü"ne dair suçlamalar nedeniyle açılan soruşturmalarda, Sarkozy'nin avukatı Herzog'un Sarkozy ile iletişim için özel bir hat açtığı keşfedilmişti.

Telekulak davası suçlamaları, "Paul Bismuth" denilen hatta kaydedilen konuşmalara dayanıyor.

Konuşmalarda Sarkozy, Temyiz Mahkemesinin 2007'deki seçim kampanyasında Fransa'nın en zengin kadını, L'Oreal'in varisi Liliane Bettencourt'tan 150 bin euro bağış kabul ettiğine yönelik iddiaları dikkate almamasını istiyor.

 

Haber Ara