Dolar

32,6008

Euro

34,8157

Altın

2.503,33

Bist

9.448,94

Sarımsak ve bal yemenin birçok faydası

Sağlıklı yiyecekler yemeye odaklanmalı, günde beş çeşit meyve ve sebze tüketmeli ve yağ ve şeker alımını azaltmalısınız. Bunu yaparken fiziksel ve zihinsel sağlığınızı koruyacaksınız.
Sarımsak ve bal her evde bulunabilen ürünlerdir ve sağlık açısından birçok faydası vardır.


3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-31 09:14:52

Sarımsak ve bal yemenin birçok faydası

Fransız "Santi Plus " dergisi bal ve sarımsak yemenin faydalarından bahsettiği bir rapor yayınladı.
Derginin raporunda, sağlığınıza günlük olarak özen gösterebilmek için beslenme ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayan dengeli bir diyet uygulamak gerektiğini söyledi. Sağlıklı yiyecekler yemeye odaklanmalı, günde beş çeşit meyve ve sebze tüketmeli ve yağ ve şeker alımını azaltmalısınız. Bunu yaparken fiziksel ve zihinsel sağlığınızı koruyacaksınız.
Dergi ihtiyaçlarımıza uyum sağlayan sağlıklı beslenmenin, refahımızı artırmak için benimsememiz gereken alışkanlıklardan biri olduğunu belirtti ve "sağlıklı bir vücutta sağlıklı bir zihin" sözünü somutlaştırdı. Sarımsak ve bal her evde bulunabilen ürünlerdir ve sağlık açısından birçok faydası vardır.


1120182822145697

Sarımsağın faydaları:

Hastalığı önlemek için sarımsak

Günlük olarak sarımsak yiyerek kendinizi bazı hastalıklardan korursunuz. Sarımsağın bağışıklık özellikleri, vücudumuzu dış enfeksiyonlardan korumakla sorumlu hücreleri uyarır. "Immunology Research" adlı bilimsel bir dergide yayınlanan bir deney, sarımsağın iyileştirici bir etkiye sahip olduğu tespit edilen sitokin proteininin aktivitesini uyaran mekanizmaları sayesinde hastalıklara karşı koruyucu bir bariyer görevi gördüğünü gösterdi.

Sarımsak yağ yakmaya yardımcı olur
Dergi fazla kiloluysanız sarımsağın fazla kiloları atmanıza yardımcı olacağını bildirdi. Sarımsak, metabolizmayı uyarıcı özelliği sayesinde vücutta yağ birikmesini engeller. Bazı bilimsel deneylere göre, bu bitkisel bitkinin termojenik etkisi vardır ve yağ hücrelerinin oluşumunda rol oynayan genlerin aktivitesini azaltır.


Sarımsak saçı güçlendirmeye yardımcı olur

Saç dökülmenizin nedeni bir dizi sağlık sorunu olabilir. Ancak uygun bir diyetle başlayan saç dökülmesi için kesinlikle birçok çare vardır. Sarımsak, saçın güçlenmesini ve parlaklığını sağlayan silik asit içerdiği için saç büyümesini teşvik eden gıdalardan biridir. Balın faydaları

Bal anti-kolesteroldür

Dergi, bal yemenin kardiyovasküler hastalık geliştirme riskinizi azaltacağını belirtti. Bal, kötü kolesterolün bilimsel adı olan düşük yoğunluklu lipoprotein düzeyini düşürmeye yardımcı olur. Bu yüzden içeceklerimize şeker yerine onu eklemeliyiz.

Bal besinler açısından zengindir
Sağlıklı beslenmek için kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, bakır ve hatta manganez gibi elementler içeren bal başta olmak üzere besin değeri yüksek besinlerin tüketilmesi gerekir.

Bal beyin aktivitenizi artırır.

Birçok araştırma, balın zihinsel ve bilişsel yeteneklerinizi artırma yeteneğine sahip olduğunu ve ayrıca sinirleri yatıştırıcı özellikler içerdiğini ortaya koymuştur. Bu yüzden sıcak içeceklerimizden bazılarına eklemeyi ihmal etmemeliyiz.
 Sağlıklı bir sarımsak ve bal içeceğini nasıl hazırlarım?

En iyi sonuçlar için en iyisi organik malzemeler kullanmaktır:



2 diş ezilmiş sarımsak
Limon suyu
İki yemek kaşığı bal
Bir fincan filtrelenmiş su 

Nasıl Hazırlanır:

Malzemeleri bir karıştırıcıya koyun ve karışım sıvı hale gelene kadar su miktarını ekleyin.

İçeceği 30 dakika buzdolabında bırakın.

En iyi sonuç için içecek aç karnına tüketilmelidir.

Uyarı:

Dergi, herhangi bir ameliyattan önce sarımsaktan uzak durulması gerektiğini, antikoagülan alanlara tavsiye edilmediğini ve şeker hastalarına tavsiye edilmediğini belirtti. 

Kaynak: arabi21

Haber Ara