Dolar

32,5647

Euro

34,7589

Altın

2.489,94

Bist

9.524,59

Sarıgül'ü saf dışı bırakan taktik

CHP'den milletvekili adayı olup Meclis'e giremeyen Mustafa Sarıgül'ün bu sonucu alması ile ilgili kulislerde bir iddia konuşuluyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 09:32:59

Sarıgül'ü saf dışı bırakan taktik

Seçimde 9. sırayı riskli görmeyen Sarıgül, neden Meclis dışı kaldı?

CHP kulislerinde ilginç iddialar konuşuluyor. Seçim öncesi Şişli Belediyesi koridorlarında başlayıp mahkeme koridorlarına kadar taşınan kavga Mustafa Sarıgül'e büyük darbe vurdu. CHP örgütlerinde çok da kabul görmeyen Sarıgül'e karşı cephe genişledi.

Sarıgül'e karış olan ve içlerin de CHP'lilerin de bulunduğu grupların Mustafa Sarıgül'ün aleyhinde çalıştı. Bıçak sırtı sayılabilecek bir yerden aday gösterilen Sarıgül'ün Meclis'e gitmesini istemeyen CHP'liler bile oy vermeyeceğini söylemeye başladı.

‘TATAVA YAPMA BAS GEÇ' BU SEFER TERSE DÖNDÜ

Geçen yıl yerel seçimler sırasında AK Parti karşıtı olan gruplar CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül'ü sevmese de “Tatava yapma bas geç” (kusurlarını öne çıkarmanın şimdi sırası değil' anlayışla oy vermişti. İddiaya göre aynı gruplar bu kez HDP'yi destekledi ve sosyal medyada Sarıgül karşıtı CHP'lilere de seslenerek ‘Bir taşla iki kuş' (Hem Sarıgül Meclis dışında kalsın hem de HDP barajı geçsin) kampanyası yürüttü.

İddiaya göre bu kampanya etkili oldu. Birçok CHP'li bölgede CHP yerine HDP'ye oy verdi. CHP bölgede istediği oyu alamadı. HDP de barajı geçince Sarıgül Meclis dışında kaldı. Yani ‘Bir taşla iki kuş' vurulmuş oldu.

Haber Ara