Dolar

32,5399

Euro

34,8845

Altın

2.426,01

Bist

9.645,02

Sarıcakaya'ya Başkan Güler'den müze müjdesi

Sarıcakaya'da açılacak olan müzede, Kurtuluş Savaşı'ndan kalma silahların yanı sıra günlük yaşamda kullanılan antika eşyalar sergilenecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 10:15:47

Sarıcakaya'ya Başkan Güler'den müze müjdesi
Sarıcakaya'da açılacak olan müzede, Kurtuluş Savaşı'ndan kalma silahların yanı sıra günlük yaşamda kullanılan antika eşyalar sergilenecek.

Sarıcakaya'da bir müze kurulması için kollar sıvandı. Altyapı çalışmalarını uzun zamandır sürdüren Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, şimdiye kadar 500'e yakın eserin toplandığını söyledi. Nadide eserlerin müzede yer alacağını aktaran Başkan Güler, "Sarıcakaya'da kültür ve etnografyayı kapsayan bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Ben de bir eğitimci olarak buna çok önem veren bir yapıya sahibim. Burada öncelikle güzel bir mekan bulmamız gerekiyordu. İlçemizde zaten çok nadir bulunan sayısı bugün 5'in altına inmiş konağımız var. Bu konaklardan birisi de Hacı Hasan Hüseyin Eldem'in adına kayıtlı olan konaktı. Kendisi vefat edince burayı bize şartlı bağış olarak verdiler. Bu konak 3 katlı ve Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı'nın da yardımlarıyla proje yapıldı. Bu konak şimdi restore aşamasına geldi. Burada 'Hacı Hasan Hüseyin Eldem Kent Müzesi' ismiyle bir müze yapacağız. Bu konağın tabii içerisinin de doldurulması gerekiyor. Konak bize geçmeden bunun alt yapısı da hazırlanmıştı. Şu ana kadar 500 parçaya yakın eser topladık" dedi.

"Her geçen gün eser sayısı artıyor"

Toplanan eserlerin kayıt altına alındığından bahseden Başkan Güler, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Muhtarlarımızı ve imamlarımızı İnegöl'deki Kent Müzesi'ne geziye götürdük. Oradaki yapılanmayı canlı olarak görmüş oldular. Onlar da kendi mahallelerinde çalışmalar yürüttüler ve bir çok bağış topladılar. Bununla ilgili ilk ve ortaokullarda yarışmalar tertip ettik. Etnografik eserin fotoğrafı dahi gelse, bu esere göre derecelendirme karşılığında bir ödüllendirme yaptık. Eserleri bağışlayacağımız kişinin ismiyle sergileyeceğimiz için, bu da vatandaşlarımız arasında bir cazibe meydana getirdi. Toplanan eserler kayıt altına alındı ve kapalı bir ortamda saklanıyor. Bunların içerisinde Kurtuluş Savaşı'ndan kalan silahlardan, günlük yaşam malzemelerine kadar geniş bir yelpazede eşyalar var. Nadide eserlerin de olduğunu söyleyebilirim. Her geçen gün eser sayısı artıyor. İnşallah müzemiz en kısa zamanda tamamlanacak."

Haber Ara