Dolar

32,5309

Euro

34,9615

Altın

2.439,32

Bist

9.716,77

Şansölye Merkel Morio mültecilerine yardım için kolları sıvadı

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın Midilli Adası'nda 2 bin 750 kapasiteli Morio Mülteci Kampı, çıkan bir yangında zarar gördü. Kampın kapasitesinin üzerinde insanlara ev sahipliği yapması ve insani yaşam koşullarının çok altında olması halkın ve mültecilerin tepkisine sebep oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-14 16:52:24

Şansölye Merkel Morio mültecilerine yardım için kolları sıvadı


 Kampta yaklaşık 13 binin üzerinde mülteci yaşam mücadelesi veriyordu. Çıkan yangın sonrası dışarda kalan mülteciler, açık havada, tarlalarda ve adanın değişik yerleşim yerlerine dağıldılar.
Federal Şansölye Merkel, Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı ve Ursula von der Leyen'in ortak bir istişaresi sonucu Yunanistan'da yeni bir kamp inşası mültecilerin ve halkın tepkisine neden oldu.

“Özgürlük” ve “insani yaşam” protestosu yapan mülteciler yeni bir kamptan ziyade Avrupa'ya gidip çalışmak ve istihdam isteklerinin kabul edilmesini istiyor.

WhatsApp Image 2020-09-14 at 16.58.40 (1)
Avrupa'nın; mültecileri işgalci bir toplum olarak görmekten ziyade daha çok başka şansları kalmamış insanlar olarak nitelendirilmesini isteyen mülteciler, organik ve kültürel yaşamı tehdit edecek bir davranış sergilemeyeceklerini ifade ediyorlar.
Morio Kampı'nda sıkıntılarını anlatan mülteciler, bu durumun oluşmasının asıl sebebini; güçlü devletlerin silah satışı ve çıkar çatışması olarak kabul ediyor.


Almanya Hükümeti ebeveyni olmayan 400'ün üzerinde ki kimsesiz Morio çocuklarına sahip çıkacağını açıkladı.
Daha fazla mülteci alabilme sayısına sıcak bakan Merkel çalışmalar için kolları sıvadı.

Haber Ara