Dolar

32,5475

Euro

34,8267

Altın

2.430,30

Bist

9.715,61

Şanlıurfa'da patlama: 31 kişi öldü

Şanlıurfa, Suruç’ta Amara Kültür Merkezi’nde SGDF üyesi yaklaşık 300 gencin basın açıklaması yaptığı sırada patlama meydana geldi. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtiliyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-20 12:26:41

Şanlıurfa'da patlama: 31 kişi öldü

TİMETURK'ün haberine göre, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde saat 11.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Kobani'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi'nde patlama meydana geldi. Yaşanan patlamada çok sayıda ölü ve yaralının  olduğu belirtiliyor.

Yaşanan olayla ilgili konuşlan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Urfa il Eşbaşkanı İsmail Kaplan, bombanın canlı bomba saldırısı sonucu yaşandığı iddiasında bulundu.

İçişleri Bakanlığı, Saldırıyı kınıyoruz.

Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'e Suruç'a gitme talimatı verdi.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi,İntihar saldırısı ihtimali olduğunu söyledi.

Pervin Buldan

Gençler bur hafta önce Ankara'ya gelip benimlede görüştüler.



'NET BİR BİLGİ YOK'

Çoğunlukla İstanbul'dan gelen Türk ve Kürt gençlerin Kobani'ye geçmek için en son kendisinden yardım istediğini belirten Buldan, bu gençlerin Kobani'de 3-4 günlük etkinlik çerçevesinde kütüphane, park ve orman yapmayı planladıklarını kaydetti. Buldan, ölü ve yaralı sayısı hakkında şu an ellerinde net bir bilgi olmadığını da belirtti. Suruç Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani kentine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

PATLAMANIN OLDUĞU YERDEN İLK FOTOĞRAF

Güvenlik güçleri saldırı sonra çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.  PARÇA TESİRLİ BOMBA

Patlamaya parça tesirli bombanın yol açtığı belirtiliyor. Patlamanın bahçenin girişinde gerçekleştiği öğrenildi.  Saldırıya bir canlı bombanın yol açmış olduğu ihtimali de değerlendiriliyor.

İlk belirlemelere göre olayda, 31 kişi hayatını kaybetti; 100'e yakın kişinin de yaralandığı gelen bilgiler arasında. Yaralılardan bazılarının da durumu ağır.


Şanlıurfa Suruç ilçesindeki patlanın olduğu yerde 300'den fazla kişinin bulunduğu bilgisi veriliyor. Her yer cesetle dolmuş durumda.
 

SURUÇ SALDIRIDAN 5 DAKİKA ÖNCE ÇEKİLEN FOTOĞRAF

AYRINTILAR GELİYOR...

 

Haber Ara