Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden 'sosyal tesiste yemek' açıklaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şarkıcı Demek Akalın ile Alişan’ın bir sosyal tesiste yemek yerken çekilen görüntüleriyle ilgili yaptığı açıklamada, fotoğrafta görünen ortamın halka kapalı olduğu ve paylaşımların manipülasyon amaçlı yapıldığı belirtildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-29 20:25:17

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden 'sosyal tesiste yemek' açıklaması

alisan_ve_demet_akalin_tepkilerine_buyuksehirden_yanit_geldi_ebf27

Tarihi ve turistik yerleri ziyaret amacıyla Şanlıurfa'ya geldikleri açıklanan şarkıcıları Cumhuriyet Sosyal Tesisi'nde ağırlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yemek sırasında Demet Akalın'ın video çekip sosyal medya hesabından paylaşması üzerine çıkan tartışmalar üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

download_56

Yemeğin pandemi kurallarına uygun olmadığı yönünde sosyal medyada paylaşımlar sonrası belediyenin açıklamasında şöyle denildi;

"Sanatçı Demet Akalın ve Alişan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 'Karahantepe' açıklamasından sonra Star TV adına Şanlıurfa'ya gelerek Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Karahantepe gibi tarihi mekanlarımızı tanıtmak, Şanlıurfa'nın benzersiz gastronomisine dikkat çekmek istemişlerdir. Sanatçılar, halka açık olmayan bir mekanda maske, mesafe ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde misafir edilmişlerdir. Benzer programlar, her gün hemen tüm televizyon kanallarında bu şekilde yapılmaktadır.”

Tesiste sadece paket servisinin yapıldığı hatırlatılan açıklamada, “Bahsi geçen sosyal tesisimiz sadece paket servisi ile hizmet vermektedir. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde hizmet veren tüm kurumlarımızda pandemi ile mücadele kapsamında alınan kurallar eksiksiz uygulanmaktadır. Şehrimizin tanıtımına destek sunan sanatçılarımız Demet Akalın ve Alişan'a teşekkür ediyoruz. Bu konuda yapılan kasıtlı manipülasyonlara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz” ifadelerine yer verildi.

Haber Ara