Dolar

32,3464

Euro

35,1083

Altın

2.302,87

Bist

9.079,97

Sanat ve spor camiası protestolarda

Sanat ve spor camiasının önde gelen isimleri de Kısıklı'daki 'demokrasi nöbeti'ne destek verdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 04:07:28

Sanat ve spor camiası protestolarda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Kısıklı'da protesto eden vatandaşlara, sanat ve spor camiasından ünlü isimler destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı Caddesi'nde, vatandaşların FETÖ'nün darbe girişimine yönelik protestoları sürüyor.

650 dernek 37 federasyondan protestolara destek verdi

Burada düzenlenen program, darbe girişiminde şehit düşenler için Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başladı. Programda daha sonra 650 dernek ve 37 federasyon adına katılan temsilciler sahneye çıkarak, darbe girişimini protesto ettiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir haber kanalında canlı yayında yaptığı konuşma, Kısıklı'daki vatandaşlara da dinletildi.

Ünlü isimlerden destek

Ellerinde Türk Bayrakları ile darbe girişimini protesto eden vatandaşlara, sanat ve spor camiasından tanınmış isimler de destek verdi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, birlikteliğine, özellikle şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik olduğunu belirtti.

"Avrupa ne kadar güvenliyse Türkiye'de o kadar güvenli"

Sanal medyada bazı söylemlerin yer aldığına değinen Gümüşdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Süper Lig takımlarında, PTT Liginde ve alt liglerde, bizim değerli yabancı oyuncularımız var. Sosyal medyada 'Türkiye güvenli değildir', 'İstanbul güvenli değildir, geri dönün' gibi ifadeler kullanılıyor. Ben hepsine Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak şunu söylüyorum, İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere ne kadar güvenliyse Türkiye o kadar güvenli. Çünkü onların Türk milleti var. Çünkü onların birlikteliği, beraberliği, Osmanlı torunu ruhları var. Özellikle yabancı oyuncularımız bizim baş tacımız. Biz Türk milleti olarak canımızdan önce misafirlerimizin canını düşünürüz. Onların can güvenliği, bizlerin teminatındadır. Sıkıntılı günler yaşıyoruz ama huzurlu ve ferah olmayı bilmek zorundayız."

"Ayıbı örteceğiz, gece gibi olacağız"

Milli Takım Kaptanı Arda Turan da şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Biz ne kadar yüce bir milletiz. Siz hepimizin kahramanısınız, gerçek kahramanlar sizlersiniz. Bu ülkenin demokrasisine sahip çıktınız. Benim milletime yakışan budur. Siz liderinize yakışır şekilde davrandınız. Biz Müslümanız, ayıbı örteceğiz, gece gibi olacağız. Birlik olacağız, beraber olacağız. Siz canlarsınız. O yüzden hep beraber bu demokrasiyi en güzel şekilde, Cumhurbaşkanımızla beraber yaşatacağız." dedi.

"Boğaziçi Köprüsü, Şehitler Köprüsü olsun"

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen de 1980 yılında darbe gören bir ülke vatandaşı olarak, bir daha darbeler olmaması için dua ettiğini dile getirerek, "Büyük liderimiz Cumhurbakanımız önderliğinde, özellikle vatandaşlarımızın katkısıyla çok şükürler olsun ki çocuklarım görmedi en azından. Allah torunlarımıza da göstermesin. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir ricam olacak. Bence ülkemizin de buna ihtiyacı var. Boğaziçi Köprüsü'nün adının, Şehitler Köprüsü olarak değişip tarihe geçmesini rica ediyorum." ifadesini kullandı.

"Kahramanlık öykülerini net yaşayacağımız hiç aklıma gelmezdi"

Televizyoncu Acun Ilıcalı da "Hayatımız boyunca kahramanlık öyküleri dinledik, okuduk ama bunları bu kadar net yaşayacağımız hiç aklıma gelmezdi. Bu kahraman mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diliyorum. Dik duruşuyla hepimize örnek olan ve liderliğini gösteren Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugün bunu çok iyi anladık ama hepimiz iliklerimize kadar hissettik; Şehitler ölmez, vatan bölünmez." şeklinde konuştu.

"Kısıklı'da olmaktan gurur duyuyorum"

Sanatçı Hadise ise Kısıklı'da olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Burada muhteşem bir manzara var. Vatanımız için kendisini feda eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve hepimize sabır diliyorum. Çok zor bir dönem geçiriyoruz. Biz güçlü bir toplumun evlatlarıyız. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, bizleri koruduğu ve sevdiği için." dedi.

"Türkiye'nin de kalbine giden damarlar tıkanmıştı"

Oyuncu Murat Yıldırım da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve millete geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, şöyle konuştu:

"Bizim inancımızda her şerden bir hayır çıkar. Hayatta her şey çok güzeldir. Bazı şeyler direkt güzeldir. Görüntüsü itibariyle güzeldir. İlkbahar çok güzeldir görüntüsüyle. Kış, arkasından gelecek ilkbaharla neticesi itibariyle güzeldir. Kalbe giden damarlar tıkanır, ameliyat olmak gerekir. Ameliyat çok kötüdür ama neticesi itibariyle güzeldir. Türkiye'nin de kalbine giden damarlar tıkanmıştı bu vatan hainleri ve teröristler tarafından. Bu ameliyatın sonucunda Türkiye'nin bu damar yolları açıldı. Neticesi itibariyle çok güzel bir şey oldu. Cuma gecesi Türkiye bu ameliyattan kurtuldu. Bir daha da böyle bir geceyi Allah kimseye yaşatmasın."

"Vatanına sahip çıkan sizlere teşekkür ediyorum"

Sanatçı Fettah Can ise halkın kimseye söyleyecek çok fazla şey bırakmadığını belirterek, "Her birinize toprağımıza, bayrağımıza, memleketimize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Allah tekrarını yaşatmasın. Çok güzel günler görelim. Şehitlerimiz bu ülke ve bayrak için hayatlarını feda etti." ifadesini kullandı.

"Bu milletin bireyi olmaktan gurur duyuyorum"

Oyuncu Hakan Ural da böyle bir ülkenin ve milletin bireyi olmaktan onur, halkla ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de gurur duyduğunu dile getirdi.

Vatandaşlar, sanatçı Hadise ve diğer ünlü isimlerle İstiklal Marşı'nı okudu.

Haber Ara