Dolar

32,3706

Euro

35,0234

Altın

2.325,30

Bist

9.079,97

Sanal gerçeklik fuarı

Dünyada hızla gelişen sanal gerçeklik teknolojisindeki yeni Los Angeles'taki fuarda tanıtıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-25 11:51:46

Sanal gerçeklik fuarı

AA'nın haberine göre: Los Angeles'taki sanal gerçeklik fuarında, dünyada hızla gelişen sanal gerçeklik teknolojisindeki yeni cihazlar tanıtıldı. En çok ilgiyi sanal gözlükler ve 360 derece küre ekran projeksiyon sistemi çekti.

Alanında dünyanın en büyüğü olan Los Angeles Sanal Gerçeklik (VRLA) fuarına aralarında Starbreeze Studios, 360Heros, Epic Games, Survios, Virtuix, Otoy ve Crytek'in de olduğu 70'in üzerinde firma katıldı.

Teknoloji meraklılarının 360 derece görüş açısıyla oyun deneyimi yaşamalarına imkân veren fuarda ziyaretçiler, sanal gözlük üreticisi Oculus'un Nisan ayında piyasaya sunulacak olan modeli Rift, Google Cardboard ve Samsung Gear VR'ın güncellenmiş versiyonları ve HTC'nin yeni sanal gözlük modeli Vive Pre gibi yeni ürünleri deneme fırsatı buldu.

Sektör uzmanlarının son gelişmelerle ilgili bilgi verdiği sunum ve panellerin de yapıldığı fuarda, tanıtımı yapılan dijital film kamerası teknolojilerinde önemli projelere imza atan Radiant Images firması tarafından geliştirilen 17 kameralı Mobius POV sanal gerçeklik kaskı ve Pufferfish tarafından üretilen 360 derece küre ekran projeksiyon sistemi ilgi çekti.

Çip üreticisi Advanced Micro Devices (AMD) sponsorluğunda gerçekleşen fuar her yıl, sanal gerçeklik teknolojisi, oyun endüstrisi ve eğlence sektörünün üretici dehâlarını teknoloji meraklılarıyla bir araya getiriyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara