Dolar

32,5870

Euro

34,7932

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

Sanal alemde islamofobi

Rusya’nın İslamofobik mesajlar içeren 470’ten fazla sahte facebook hesabı kullanarak sosyal medyada Müslümana yönelik nefreti tırmandırdıkları bilgisine ulaşıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-07 16:03:47

Sanal alemde islamofobi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Rusya'nın İslamofobik mesajlar içeren 470'ten fazla Facebook hesabını kullanarak sosyal medyada Müslümanlara yönelik nefreti tırmandırdıkları iddia ediliyor.

ABD başkanlık seçimleri kampanyasında Moskova bağlantılı bir sosyal medya hesabının, başta Müslüman karşıtı söylemler olmak üzere bölücü mesajlar yayımlayarak halkı kışkırttığı belirlendi.

Geçtiğimiz yıl, bir Facebook sayfasının Houstan'daki Müslüman kütüphanesine karşı protesto çağrısında bulunmasının ardından çok sayıda protestocu İslam karşıtı gösteriler düzenlemişti.

Protesto gösterisini organize eden grup kendisini Teksas Kalbi olarak adlandırsa da grubun St Petersburg, Rusya merkezli olduğu ortaya çıktı.

Belli periyotlarla islamafobik içerikler paylaşmaya devam eden Facebook sayfası 21 Mayıs 2016'da "Texas İslamlaşmayı Durdurma" adını verdiği Houston'da gerçekleşen mitingden önce de sayfada Müslümanlara yönelik nefret söylemleri dikkat çekmişti.

WhatsApp Image 2017-10-07 at 14.32.50

“TEK SUÇLU MOSKOVA DEĞİL”

Konuyla ilgili Middle East Eye'a açıklama yapan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Teksas yetkili müdürü Mustafaa Carroll, “ Bu duruma çok fazla şaşırmamalıyız. Bu ülkenin dışında yaşayan insanlar bizim zayıflığımıza karşı bir avantaj elde ediyorlar.” Diye konuştu. Rus grubun çağrısına cevap veren milliyetçi aşırı sağ kanadın tavırlarını ironik bulduğunu sözlerine ekleyen Carroll öte yandan Amerika'da islamafobinin yükselmesinde suçu Moskova'nın üstüne yıkamayacaklarını ifade etti ve Amerikan toplumunda birliğin sağlanamamasındaki sorumluluğu Trump'ın kötü liderliğine bağlayarak başkanı eleştirdi.

Haber Ara