Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

Samsunspor'un 29 yıllık acısı

Samsun Valisi Kaymak: 'Samsunspor'un bu acısı sadece Samsunluların değil, tüm Türkiye'nin ortak acısıdır'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-19 14:28:06

Samsunspor'un 29 yıllık acısı
Samsun Valisi Osman Kaymak, 20 Ocak 1989'daki trafik kazasının sadece Samsunspor'un ve Samsunluların değil, tüm Türkiye'nin ortak acısı olduğunu bildirdi.

Kaymak, yaptığı açıklamada, 20 Ocak'ın Samsunspor'un kırmızı ve beyaz renklerine "siyah" rengin de eklenmesine neden olan o elim kazanın yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Tarifsiz acının yaşandığı kazanın üzerinden 29 yıl geçtiğini ve spor şehitleri teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve otobüs şoförü Asım Özkan'ı rahmetle andıklarını belirten Kaymak, "Ülkemiz futbolunun en acı hadiselerinden biri olarak tarihe geçen bu kazanın ardından Samsunspor'a olan sevdaları hiçbir zaman sonlanmayan tüm isimleri de saygıyla anıyorum. Futbolu damarlarına kadar işlemiş bu şehrin kalbi 20 Ocak'ta büyük yara aldı. Samsunspor'un kara günü olarak bilinen bu tarih bizlere her yıl o acıyı maalesef tekrar yaşatıyor. Samsunspor'un bu acısı sadece Samsunluların değil, tüm Türkiye'nin ortak acısıdır." ifadelerini kullandı.

Trafik kazasında hayatını kaybedenlerin hiç unutulmadığını ve unutmayacaklarını vurgulayan Kaymak, "Bu acı gün, sadece Samsunspor'a emek verenlerin değil, tüm spor camiamızın hafızasında yaşamaktadır ve yaşayacaktır." açıklamasında bulundu.

Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için 20 Ocak 1989'da yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kırmızı-beyazlıların birçok oyuncusu da kazadan sonra sakat kalmıştı.

Haber Ara