Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Samsunspor'un 27 yillik acisi

Samsunspor'un 27 yillik acisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 17:38:01

Samsunspor'un 27 yillik acisi
Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken yaptığı kazada hayatını kaybedenler, kazanın yaşandığı Havza ilçesinde anıldı.

Trafik kazasında hayatını kaybeden kırmızı-beyazlıların teknik direktörü Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomic ve şoför Asım Özkan'ı anmak için taraftarlar Teşvikiye mevkisine yürüdü.

Buradaki anma programına, Havza Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Çörekçioğlu, Havzalı Şirinler Grubu Başkanı Emre Aysan, Havza Belediyespor yöneticileri, Samsun ve Kavak taraftar grupları temsilcileri ve taraftarlar katıldı.

Grup adına açıklama yapan Emre Aysan, 27 yıl önce kazada hayatlarını kaybedenlerin Samsun ve Türk sporunu büyük bir yasa boğduğunu belirterek, "Şirinler Grubu olarak bu acı günümüzü unutmayacağımızı belirtir, hayatını kaybeden hocamız ve futbolcularımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileriz" dedi. Aysan, bir süredir gündemde olan Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı'nın bir an önce yapılması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından dua edildi ve kazanın yaşandığı yere çiçek bırakıldı.

Samsunspor kafilesi, 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsüyle 20 Ocak 1989'da Malatyaspor ile oynanacak 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan otobüs, 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışmıştı. Samsunsporlu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara