Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

Samsunspor Teknik Direktörü Özat:

Samsunspor Teknik Direktörü Özat:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 19:28:08

Samsunspor Teknik Direktörü Özat:
Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, PTT 1. Lig'in 3. haftasında Karşıyaka ile yapacakları maçta, geçen hafta yaşadıkları puan kaybını telafi etmek istediklerini söyledi.

Özat, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 3-3 berabere kaldıkları Adana Demirspor mücadelesinde, bariz hatalar yaptıklarını belirtti.

Hataları en aza indirmek istediklerini kaydeden Özat, "İnşallah Karşıyaka maçında 2 puan kaybını telafi edebiliriz. Aslında olaya şöyle baktığımızda, bu ligde 1.8 veya 2 puan ortalamasıyla gidersek iyi yerlere gelebileceğimizi daha önce söylemiştim. Hem çalışıyoruz hem gelişiyoruz hem de yarışıyoruz. İnşallah bu hataları daha aza indirip yediğimizden çok atmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Takımın geçmişten gelen bir pas kültürünün olmadığına işaret eden Özat, "Bu takım, geriden ileriye atılan uzun toplarla bugüne kadar oynamış. Bu 20 veya 25 günde olacak iş değil. Bu yolda zaman zaman aksamalar olacak. Önümüzdeki 3 maçtan asgari 6 puan alsak, yine hedefimiz doğrultusunda gitmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

- "Çalışmazsan nankör olursun"

Özat, oyuna giren ve oyundan çıkan futbolcu arasında seviye farkı olmayacak bir takım oluşturmaya çalıştığını anlattı.

Yapılan hataların, futbolcuyu küstürmemesi gerektiğini belirten Özat, Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde, Barcelona ile yaptıkları maçta hatasından dolayı gol yediklerini anımsatarak, şunları söyledi:

"Meslek nankör olmaz, çalışmazsan sen nankör olursun. Çalışacaksın, kendini geliştireceksin. Ben de Fenerbahçe'de oynarken Barcelona maçında hata yaptım ve golü yedik. Hata yaptım diye küsmem mi lazımdı. Hayır çalıştım ve kendimi geliştirdim. Kalecimiz Furkan da hata yapmış olabilir ama çalışacak, kendini geliştirecek. Bu sadece Furkan için geçerli değil, herkes hatalarından ders alacak. Ben burada sahaya giren ve çıkan oyuncu arasında fark olmayacak bir takım yaratmaya çalışıyorum. Her oyuncuya aynı yakınlıkta ve aynı uzaklıktayım. Benim tek derdim Samsunspor."

Teknik adamlıktan maddi beklentisi olmadığını vurgulayan Özat, manevi katkı beklediğini belirterek, "Şampiyon olmak istiyorum. Bunu da en kısa zamanda başarmak istiyorum. Belki Samsunspor'dan erkenden ayrılırım ama buradan giderken 3 genç oyuncunun A Milli Futbol Takımı'na yükselmesini sağlamak bana daha çok mutluluk verir. Çabuk çıktığın merdiveni çabuk inersin" şeklinde ifadeler kullandı.

Özat, daha önce de dile getirdiği gibi takımının 1 veya 2 oyuncu transferine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara