Dolar

32,5351

Euro

34,9230

Altın

2.426,57

Bist

9.722,09

Samsung'un yerli üretim telefon modelleri hangileri?

Samsung telefon fiyatları yerli üretimlerin piyasa çıkmasıyla düştü. Önceden 3.000 liraya satılan Samsung marka bir telefon yerli üretim ile 1.300 ile 1.500 lira seviyesine kadar düştü. Vatandaş da ucuz telefon alabilmek için Samsung’un yerli üretim telefon modelleri hangileri? sorusunu sormaya başladı. Samsung'un hangi modelleri Türkiye'de üretiliyor. Samsung ucuz telefonlar hangileri? İşte Türkiye'de üretilen ve ucuza satılan Samsung telefon modelleri.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-11 16:45:24

Samsung'un yerli üretim telefon modelleri hangileri?

Samsung telefon fiyatları yerli üretimlerin piyasa çıkmasıyla düştü. Önceden 3.000 liraya satılan Samsung marka bir telefon yerli üretim ile 1.300 ile 1.500 lira seviyesine kadar düştü. Vatandaş da ucuz telefon alabilmek için Samsung'un yerli üretim telefon modelleri hangileri? sorusunu sormaya başladı. Samsung'un hangi modelleri Türkiye'de üretiliyor. Samsung ucuz telefonlar hangileri? İşte Türkiye'de üretilen ve ucuza satılan Samsung telefon modelleri.

Güney Kore merkezli teknoloji firması Samsung Türkiye'ye dev bir yatırımda bulundu. Samsung Türkiye'de cep telefonu üretimine başladı. Güney Kore'li firma Türkiye'de yaklaşık 3 milyon adet telefon üretmeyi planlıyor. Yerli Samsung modellerinin piyasaya çıkmasıyla vergilerle birlikte 3000 liraya kadar satılan telefonlar yüzde 50'den fazla ucuzladı. 3 bin liraya satılan bir telefon 1.300 - 1.500 lira seviyesine kadar düştü. Durum öyle olunca vatandaşlar da ucuz telefon almak için Samsung'un Türkiye'de üretilen yerli telefon modelleri hangileri? sorusunu soruyor. 

Samsung'un yerli üretim telefon modelleri hangileri?

Samsung Türkiye'de üretime başladı. Peki hangi modeller Türkiye'de üretiliyor. Samsung Galaxy A serisinde yer alan modeller yani A21, A30, A70, A80 tamamı Türkiye'de üretiliyor. Şu anda Tükiye'deki fabrikada giriş ve orta segment modellerin üretimi yapılıyor. Ancak ilerleyen zamanlarda üst segment telefon modellerinin de üretileceğinin sinyali veriliyor. 

Milliyet'e konuşan Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, “Samsung'un cep telefonu üretimi başladı. A01 serisi telefonları, daha önceden 2.500 - 3000 TL seviyesindeydi. Türkiye'de üretilenler şu anda 1.300 - 1.500 TL'den satılmaya başlandı. Yerli üretim hamlesi cep telefonunda giriş seviyesini, olması gereken fiyat bandına getirdi” dedi.

Xiaomi'nin yerli modelleri Nisan'da satışa çıkacak

Samsung Türkiye'de üretime başladı. Samsung'u Çinli teknoloji devi Xiaomi takip edecek. Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk “Avcılar'da bulunan ve yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikada üretimimiz olacak. 2 bin kişiye de istihdam sağlıyoruz” dedi. Öztürk, “Her modelde değil ama Türkiye'de üretilen modellerde yüzde 10 - 15 indirim söz konusu olacak” ifadelerini kullandı.

Haber Ara