Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Samsung hakkında 'olimpik' rüşvet ve yolsuzluk iddiası

Samsung'un Güney Kore'nin kış olimpiyat oyunlarındaki aday şehri Pyeongchang'in desteklenmesi karşılığında IAAF yarışına sponsor olduğu ve eski başkan Lamine Diack'ın oğlunun lobici olarak kullanıldığı ve yolsuzluktan ceza alan şirket patronunun da rüşvet karşılığında başkanlık affı aldığı iddia edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-16 14:35:31

Samsung hakkında 'olimpik' rüşvet ve yolsuzluk iddiası

Seul merkezli SBS televizyonu, teknoloji devi Samsung'un sponsorluk anlaşması için yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etmek zorunda kalan IAAF Eski Başkanı Lamine Diack'ın oğlu Papa Massata Diack'ı lobici olarak kullandığını belirtti.

İddiaya göre, 2010-12 yılları arasındaki Diamond League yarışlarına 9.5 milyon dolarlık sponsorluk karşılığında bazı Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerinin 2018 Kış Olimpiyatları için Pyeongchang adaylığını desteklemesi istendi. Dönemin IAAF Başkanı Lamine Diack aynı zamanda IOC üyeliğine de sahipti.

SBS, bu iddiasına kaynak olarak Samsung ve Papa Massata Diack arasındaki email yazışmalarını gösterdi. Belgelerin, geçen yıl Samsung hakkındaki yolsuzluk soruşturması nedeniyle yapılan Güney Kore savcılarının yaptığı baskından elde edildiği belirtiliyor.

Samsung ise iddiaları yalanlayarak SBS haberinin doğru olmadığını açıkladı. Şirketin, IAAF de dahil olmak üzere pek çok uluslararası sportif sponsorluk anlaşması yaptıklarını ve bunların yasal çerçevede olduğunu söylendi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara