Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Samsun'da vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor

Samsun'da vatandaşlar darbe girişiminin ardından günlerdir boş bırakmadığı meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 23:05:01

Samsun'da vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor
Samsun'da vatandaşlar darbe girişiminin ardından günlerdir boş bırakmadığı meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Darbe girişimi sonrası sokaklara dökülerek cuntaya karşı savaşan vatandaşlar 6 gündür meydanları boş bırakmıyor. Samsun'da demokrasi nöbetinin 6. gününde de meydanlara koşan vatandaşlar, bayraklarla ve pankartlarla darbe girişimini protesto etti. Sabaha kadar meydanlarda bulunan vatandaşlar, gelişmeleri meydana kurulan dev ekranlardan takip ederken arada da Kur'an - i Kerim tilaveti dinlediler.

Cumhurbaşkanı'nın çağrısı ile darbe gecesi alanlara inen vatandaşların darbe girişimini engellediğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Vatandaşlarımıza sağduyusundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu sadece belli bir kesimin bir araya gelmesi değildir. Burada MHP'lisi, AK Parti'lisi CHP'lisi bütün partili vatandaşlar bir oldu. Bütün bu insanlar vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkmak için meydanlara doldular. Bundan sonra da her şey rayına girmeye başladı. 6 günden beri meydanlardayız. Nöbete devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız nöbete devam, dedi. Ne zaman nöbet bitmiştir, derse o zamana kadar nöbete devam edeceğiz. Gündüz belediyemizin işlerini hiç aksatmadan yürütüyoruz, sabahlara kadar da halkımızla beraber meydanlarda nöbet tutuyoruz. Başkomutanımız bu iş tamamdır, dediği zaman bu işi bırakacağız" dedi.

Vatan için gerekirse canlarını vereceklerini söyleyen vatandaşlar da ortalık tamamen sakin olana kadar meydanlardan vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

Haber Ara