Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Samsun'da marketlerde HES kodu zorunlu mu? HES kodu nerelerde zorunlu?

Samsun'da marketlerde HES kodu zorunlu mu? Koronavirüs vaka sayılarında en üst sıralarda yer alan ve risk haritasına göre kırmızı kategoride bulunan Samsun'da vakaların düşürülmesi için yeni tedbirler hayata geçirildi. Samsun'da bazı mekanlara girişte HES kodu zorunluluğu getirildi. Peki Samsun'da HES kodu nerelerde zorunlu oldu? Marketlerde HES kodu zorunlu mu? Marketlere girişte hes kodu zorunlu mu? Samsun'da spor salanları kapatıldı mı? Samsun'da spor salonları ne zamana kadar kapalı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-13 13:36:20

Samsun'da marketlerde HES kodu zorunlu mu? HES kodu nerelerde zorunlu?

Samsun'da marketlerde HES kodu zorunlu mu? Koronavirüs vaka sayılarında en üst sıralarda yer alan ve risk haritasına göre kırmızı kategoride  bulunan Samsun'da vakaların düşürülmesi için yeni tedbirler hayata geçirildi. Samsun'da bazı mekanlara girişte HES kodu zorunluluğu getirildi. Peki Samsun'da HES kodu nerelerde zorunlu oldu? Marketlerde HES kodu zorunlu mu? Marketlere girişte hes kodu zorunlu mu? Samsun'da spor salanları kapatıldı mı? Samsun'da spor salonları ne zamana kadar kapalı? Pazarlarda HES kodu zorunlu mu? İşte Samsun'da alınan yeni kararlar...

Vaka sayılarındaki artışa bağlı olarak 'Çok yüksek riskli iller kategorisinde bulunan Samsun'da bazı alanlara girişte, Hayat Eve Sığar (HES) kodu zorunluluğu getirildi. Peki Samsun'da HES kodu nerelerde zorunlu? Samsun'da marketlere girişte hes kodu zorunlu mu?

Samsun'da marketlerde HES kodu zorunlu mu? 

Samsun valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Zülkif Dağlı başkanlığında toplandı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: İlimizde bulunan zincir marketler ve zincir mağazaların personelinin ve müşterilerin mağaza/market girişlerinde HES kodu sorgulamasının yapılmasına, yapılan sorgulama sonucunda riskli bulunan vatandaşların 112 ile irtibata geçilerek Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdu'na transferlerinin sağlanmasına karar verildi. 

Samsuın'da otogarlarda HES kodu zorunlu mu?

Salgınla mücadele kapsamında HES kodu uygulamasıyla ilgili İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince Samsun geneli için kararlar alındı. Samsun il merkezindeki Yusuf Ziya Yılmaz Otobüs Terminali ile ilçelerdeki şehirlerarası otogarlarda, otogar/terminal girişlerinde HES kodu sorgulamasının yapılması zorunluluğu getirildi.

Samsun'da spor salonları kapatıldı mı?

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 26/02/2021 tarih ve 09 sayılı toplantısında alınan kararla faaliyetleri 15 Mart 2021 tarihine kadar durdurulan özel beden eğitimi ve spor salonlarının/tesislerinin faaliyetlerinin durdurulma karar verildi. 

Samsun'da spor salonları ne zamana kadar kapatıldı?

Samsun'da spor salonları 01 Nisan 2021 tarihine kadar kapatıldı.

Haber Ara