Dolar

32,5861

Euro

34,8602

Altın

2.495,11

Bist

9.688,82

Samsun'da huzurevi sakinleri Kovid-19 stresini hobi bahçesine sebze dikerek attı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-19 15:34:28

Samsun'da huzurevi sakinleri Kovid-19 stresini hobi bahçesine sebze dikerek attı
Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı huzurevinde kalanlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dışarı çıkmalarının kısıtlanması nedeniyle streslerini hobi bahçesinde sebze fidesi dikerek attı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkamayan huzurevi sakinleri için hobi bahçeleri oluşturdu. Burada sebze fidesi diken huzurevi sakinleri, toprakla uğraşarak stres atıyor.

Huzurevi Müdürü Emrah Baş, huzurevi bahçesi içinde 250 metrekarelik alanı hobi bahçesi olarak tahsis ettiklerini söyledi.

Biber, domates, salatalık, patlıcan, karalahana, mısır ve fasulyeden oluşan bin fideyi huzurevi sakinlerine dağıttıklarını aktaran Baş, "Bahçede ellerinde kürek ve çapalarla çalışmaya başlayan yaşlılarımız fideleri özenle dikip tohumlar ekti. Hobi bahçesinin bakım, gübreleme ve sulamasını da kendilerini yapıyor. Koronavirüs süreci sebebiyle huzurevimizde kalan yaşlılarımız 3 aydır dışarıya çıkmadı. Onların sağlığı bizim için çok önemli. Havaların ısınmasıyla streslerini atabilecekleri bir hobi bahçesi oluşturduk. Burada hem eğlenip vakit geçirebilecekler hem de rehabilite olacaklar. Zamanı gelince de meyveleri birlikte toplayacağız." dedi.

Baş, normalleşme sürecine girilmesine rağmen koronavirüs salgınının halen devam ettiğini, bu nedenle huzurevine ziyaretçi almadıklarını, burada kalanları da dışarıya göndermediklerini vurguladı.

Haber Ara