Dolar

32,5168

Euro

34,8516

Altın

2.484,95

Bist

9.555,16

Samsun'da eski eşe sokak ortasında şiddet büyük infial uyandırdı

Samsun'da sokak ortasında bir kadına öldüresiye şiddet, sosyal medyada infial uyandırdı! Eski eşi tarafından öldüresiye dövülen kadın hastaneye kaldırıldı. Adalet Bakanı Gül, failin gözaltına alındığını açıkladı.  

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-07 08:19:33

Samsun'da eski eşe sokak ortasında şiddet büyük infial uyandırdı
dayak3

dayak4

dayak6

Samsun'da sokak ortasında bir kadına öldüresiye şiddet, sosyal medyada infial uyandırdı! Eski eşi tarafından öldüresiye dövülen kadın hastaneye kaldırıldı. Adalet Bakanı Gül, failin gözaltına alındığını açıkladı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü duyurdu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, davaya müdahil olacaklarını açıkladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da vahşetin hesabının sorulacağını bildirdi ADALET BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada, kısa sürede sosyal medyada yayılan ve büyük tepki çeken olayla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Bakan Gül paylaşımında, "Samsun'da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı.

a33a4ea5a0b7193d4c9fd4057f09af13

 

BAKAN SELÇUK: MÜDAHİL OLACAĞIZ

Öte yandan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, saldırganın en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını açıkladı. Bakan Selçuk, "Samsun'da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır" paylaşımında bulundu.

zehra BAKAN KOCA: HASTANIN HAYATİ SORUNU YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da E.M.'nin sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir kadının, sokakta, çocuğunun gözü önünde ağır şiddete maruz kaldığı haberi, tüm Türkiye'yi üzdü. Samsun'daki olayda 112 Acil Ekibimiz, 21.11'de gelen çağrı üzerine 21.16'da hastaya, 21.20'de hastaneye ulaştı. Şu an Eğitim Araştırma Hastanesi'nde olan hastanın hayati sorunu yok" ifadelerini kullandı.

c0527940038a6db4245a126109abf880

ALTUN'DAN TEPKİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Samsun'da meydana gelen olayla ilgili Telegram hesabından paylaşımda bulundu. Olaya ilişkin görüntülerden duyduğu öfkeyi dile getiren Altun, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Gecenin bu saatinde sizleri telefonunuza gelen bu mesaj sesiyle rahatsız etmek istemezdim. Lakin Samsun'da bir cani tarafından biricik evladının gözleri önünde vahşete maruz kalan bir annenin görüntülerini izleyince yorgunluğum yerini derin bir öfkeye bıraktı. Böylesine bir gözü dönmüşlük nasıl bir ruh halinin yansımasıdır bilemedim. Ey kadını aciz gören sefil zihniyet! Kadının anneliğinde kainatın sırrı, yoldaşlığında hayatın mutluluğu vardır. Şiddetin her türlüsüne elbette karşıyız ama böylesine kıymetli olan bir varlığa karşı şiddetin daha çok karşısındayız. Rabbim kimseyi sevgiden, merhametten ve vicdandan yoksun bırakmasın. Kadınlarımızın dünyamızı aydınlatan ışığı hiç sönmesin. Bu duygularımı sizlerle de paylaşmak, derdimi dökmek istedim."

ZİYARET2  VALİ DAĞLI'DAN TALİHSİZ KADINA ZİYARET

Samsun Valisi Zülkif Dağlı da, hastaneye gelerek genç kadını ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Dağlı, ziyarete ilişkin sosyal medya paylaşımında, "Samsun Cumhuriyet Başsavcısı M. Sabri Kılıç ile birlikte akşam saatlerinde şiddete uğrayan E.M.'yi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Mağdure E.M.' nin sağlık durumu iyi olup konuyu adli ve idari birimlerimizle yakinen takip edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Kadına yönelik şiddetin bir daha asla gündem olmadığı bir dünyaya kavuşmak temennisiyle, şiddet mağduru kadınımıza bir kez daha Allah'tan acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise saldırganın gözaltında olduğu, olayla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

347b5c54d62b3ddf47350af5c325eeac KAYMAKAM SOSYAL MEDYADAN BİLGİLENDİRDİ

Canik İlçe Kaymakamı Mahmut Halal, sosyal medyada bir takipçiye "İyi akşamlar. Kadının hayati tehlikesi yok. Şu an kadının annesi, babası ve çocuğu polis merkezinde. Şahıs gözaltında. Savcılık tarafından adli işlemler yürütülüyor" yanıtında bulundu.

0eed4e0e6b27971a76b6f9a658676e50

OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Annenin durumu çok şükür iyi. Yavrumuz da uzmanlar elinde gözlem altında. Bu cani için Bakanımız devrede. Olayın takipçisiyiz" ifadesini kullandı.  KIZ KARDEŞTEN TEPKİ: VİDEODAN SONRA KRİZ GEÇİRDİM

Samsun'da, 3 yıl önce boşandığı eski eşi İbrahim Z., tarafından sokak ortasında kızları önünde uğradığı tekme- tokatlı saldırıda yaralanan E.M.'nin kız kardeşi Rümeysa M., ablasının daha önce de bu tür şiddete maruz kaldığını söyleyerek, eski eniştesine tepki gösterdi. Rümeysa M., "Bu ilk olay değil, daha önce de darptan dolayı şikayetçi olmuştuk ve uzaklaştırma aldı, uzaklaştırması bitti. Ben de bu olayı herkes gibi haberlerde öğrendim, video karşıma çıktı. Düşüncenize yaşadığım travmayı. Ablamın yanında yeğenim de var, bir de onun yaşadığı travmayı düşünün. Bazı cezalar verilmediği için bu şiddetti rahat bir şekilde tekrar uyguladı. Daha önceki şikayetlerimizde ceza almadı. Sosyal medyada bu durumu paylaşmak istedim ama ablam istemedi. Ben de kararına saygı duydum. Videodan sonra ben kriz geçirdim ve sosyal medyada paylaşımlar yaptım. Çünkü sosyal medyada gündem olmadan cezasını almıyor. Yeğenimin durumu iyi ama yaşadığı travma çok büyük, şu an güvenli bir yerde anneannesi ve dedesinin yanında. Gerçekten şiddet uygulamaya cesaret edebilecek tüm erkeklerin, bu olaydan sonra buna cesaret edememesini istiyorum. Öyle bir ceza alsın ki kimse buna cesaret edemesin. Umarım hak ettiği cezayı alır ve umarım yaşattığını yaşamadan ölmez" dedi. HASTANE BAŞHEKİMİ'NDEN AÇIKLAMA

Hastane Başhekimi Ahmet Şen de hastanın müşahede altına alındığını belirterek, "Kendisi travmaya maruz kalmış. Kafa travması var. Kafada ödemleri var. Beyinde ve boyunda cerrahilik bir bulgumuz yok. Yüz kemikleriyle ilgili bazı patolojik görüntüler var. Batın içinde herhangi bir organ hasarımız yok. Hastamızda şu an için bir hayati tehlikesi olduğunu söylemeyiz. Bilinci açık. Birkaç gün takip edeceğiz." dedi.

Şen, şiddete tanıklık eden 5 yaşındaki küçük çocuğun aile yakınlarının yanında uyuduğunu ifade ederek, "Onunla ilgili bir şey düşünmüyoruz. Ama ruhsal travma tarafı bundan sonra üzerinde daha çok durulması gereken taraf olacak diye düşünüyorum. Ama travmatik lezyon yok şu anda." diye konuştu.

E.M'nin babası İsmail M. ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının sağlık durumunun iyi olmasıyla teselli bulduklarını söyledi. Kızının eski eşinden 2,5 yıl önce ayrıldığını ifade eden İsmail M, "Bize karanlık ne olduğunu bilmiyoruz. Devamlı yapıyor bunu. Devletin bunları salmaması lazım. En ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Orada çocuğunun yanında bu hareketi yapıyorsun..." diye konuştu.

adliye ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Eski eşini 5 yaşındaki çocuğunun önünde darbeden zanlı adliyeye sevk edildi. Karşıyaka Mahallesi'nde eski eşini darbeden ve Canik Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından gözaltına alınan İ.Z'nin işlemleri tamamlandı.

Adliyeye götürülen zanlı, savcılık tarafından "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İ.Z'nin polise verdiği ifadesinde, eski eşinin kızını kendisine bir daha göstermeyeceğini söylediğini iddia ederek, "O anda gözüm döndü, ne yaptığımı bilmiyorum." dediği öğrenildi.

Çevredekiler tarafından darbedildiğini öne süren zanlının, tespit edilmesi halinde bu kişilerden şikayetçi olacağını da söylediği belirtildi.

 

 

Haber Ara