Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Samsun'da '10 Kasım' mesajları

Samsun'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümü nedeniyle mesajlar yayımlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 19:33:33

Samsun'da '10 Kasım' mesajları
Samsun'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümü nedeniyle mesajlar yayımlandı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atütürk'ü saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, "Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapayan devlet adamları yetiştiren Türk milleti, bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kötü talihini değiştirmiş ve tarih sayfalarına büyük bir destan daha eklemiştir. Milletimizin kurtuluş mücadelesi verdiği dönemde, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak İstiklal Mücadelesi'ni başlatan Atatürk, sağladığı birlik ve beraberlik ile ülkemizi düşman işgalinden kurtarmış, millet iradesinin hakim kılındığı, ülke yönetiminde milletin söz sahibi olduğu demokratik bir yönetim şekli olan ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet'i ülkemize armağan etmiştir. Türk milletinin bağrından çıkardığı Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir. 10 Kasımlar, sadece yas günü değil, Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte ilerlememizi hatırlatan günler olmalıdır. Atatürk'ün bize emanet ettiği bu cennet vatanın ve Cumhuriyetin, ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba, ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun" dedi.

Karaaslan: "Cumhuriyetimizin 100. yılında, bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı bir Türkiye olacaktır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Karaaslan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyeti kurmuş, ardından istikbal mücadelesine de önderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret göstermiştir. Bugün de bizler, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için azimle çalışmaktayız. Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, kurulduğu günden bugüne kadar, yaşanan tüm badirelere rağmen, dimdik ayaktadır ve geleceğe daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürümektedir. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı, çok daha demokratik, çok daha müreffeh bir Türkiye olacaktır. Bu bilinçle bizler, gelecek hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken, birlik ve beraberlikte ısrarcı olmaya devam edecek, özgürlüklerden asla taviz vermeden, barış ve huzur içinde Türkiye'yi büyütmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, aziz milletimizle bu emaneti daha yükseklere taşımaktır. Bu düşüncelerle, vefatının 78. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum."

Köktaş: "Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz"

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı. Köktaş, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin Önderi, Milletimizin yetiştirdiği önemli devlet adamlarından biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde rahmet ve şükranla anıyorum. Atatürk, milletimizin içinden yetişmiş büyük bir devlet adamı olmanın yanı sıra sömürülen ezilen tüm milletlere örnek teşkil eden bir mücadelenin başkomutanı ve iyi bir askerdi. Bu gün milletimiz ve devletimiz karşı karşıya kaldığı tüm badireleri bertaraf etme kararlığını ve gücünü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığı feyiz ile sürdürmektedir. 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözüyle Atatürk'ün, aziz hatırasına sahip çıkmak, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek, onun kendi deyimiyle muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakla mümkün olacaktır. Bizler onun gösterdiği bu yolda milletimizin her bir ferdine en ileri hayat standartlarını sağlamak için büyük bir seferberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Türkiye her alanda farkını göstermekte, ortaya koyduğu hedeflerine emin adımlarla yürümektedir. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi, terörle mücadelede şehit düşmüş güvenlik güçlerimizi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve dualarla anıyorum" şeklinde konuştu.

OMÜ Rektörü Bilgiç'in 10 Kasım mesajı

10 Kasım nedeniyle mesaj yayımlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Esaret altına alınmak istenen bir milleti, aziz silah arkadaşları ile birlikte içinde bulunduğu durumdan kurtarmayı başaran feraseti, devlet adamı niteliği ve öngörüsü ile tarihimizin akışına yön veren Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 78. yıl dönümünde saygıyla, minnetle ve rahmetle yad ediyorum. Bizlere düşen görev, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının her türlü zorluğu azimle ve inançla aşarak vatan kıldıkları ülkemizi eğitim, bilim ve teknoloji alanında en üst düzeylere taşımak ve büyük emekler, fedakarlıklar ve nice kahramanlıklarla dokunan bu sorumluluk bilincini gelecek nesillerimize nakşedebilmektir. 15 Temmuz darbe ve ihanet girişimine, aziz milletimiz tarafından verilen asil karşılık bir kez daha göstermiştir ki Türkiye Cumhuriyeti, milletinin her bir ferdiyle ilelebet payidar kalma ülküsünü aynı kararlılıkla devam ettirmektedir" dedi.

Tok: "Muasır medeniyetler yolunda kararlı bir şekilde ilerliyoruz"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tok, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine erişmesi için devlet ve millet olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kararlı bir şekilde ilerlemekteyiz. Tarihin ender yetiştirdiği şahsiyetlerden, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 78. yılında Onu bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Genç'in 10 Kasım mesajı

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde onu saygı ve minnetle anıyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmalı ve Atatürk'ün yolunda hedeflerimizi daima büyük tutmalıyız. 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, onun düşüncelerine yönelmek için bir fırsat olarak görmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Onun gösterdiği muasır medeniyet seviyesine gelmek için azimle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 78. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Togar: "Atatürk ve silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz"

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Togar mesajında şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz. Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk onlarca askeri ve siyasi başarıları ile tüm dünyanın takdirini kazanmış saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Saygın kişiliği, örnek başarıları ile dünyada ismi sayılı devlet adamları içerisinde yer alan Atatürk'ün anlatmak istediklerini iyi sentez ederek onun bize bırakmış olduğu değerleri ve eserleri daha ileriye taşımalıyız. Bu duygu ve düşüncelerimle taşta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz."

Sarıcaoğlu: "10 Kasım 1938 bir devrin sonu değildir"

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 10 Kasım Atatürk'ü anma günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Sarıcaoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün miras bıraktığı Cumhuriyetin her bakımdan abad edilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygın bir lider ve komutan olarak, ecdat yadigarı vatan topraklarının savunulmasında, milletimizin İstiklale kavuşma mücadelesinde önderlik yapmıştır. Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başararak aziz milletimize, Türkiye'nin bağımsızlığı ülküsünü benimsetmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 78. Yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum" dedi.

Göksel: "Gazi Mustafa Kemal, bu milletin en zor zamanında liderlik ettiği İstiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştı"

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi: "Tüm dünyanın takdirini kazanmış istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal, başkomutan olarak elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ile saygın bir lider olarak tarihe adını yazdırmıştır. Partimiz, Gazi Mustafa Kemal'in 'En büyük eserim' dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak, daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke haline getirmek için mücadele etmektedir. Türkiye, demokraside ve kalkınma mücadelesinde, özellikle son 14 yılda çok önemli mesafe kat etmiştir. Bununla birlikte, coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın her anında olduğu gibi bugün de, milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik saldırılarla karşı karşıyayız. Ülke ve millet olarak, varlığımıza yönelik tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz mücadelede verdiğimiz kayıpların, özellikle de şehitlerimizin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal, bu milletin en zor zamanında liderlik ettiği İstiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştı. Bu düşüncelerle, vefatının 78. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum."

Akcagöz: "Atatürk, tüm dünyanın kabul ettiği bir büyük devrimcidir"

10 Kasım nedeniyle mesaj yayımlayan CHP İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı, daimi başkomutanımız ve yol göstericimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümündeyiz. Aradan geçen 78 yıl, Atatürk'ün eşsiz vizyon ve öngörüsünün onlarca defa haklılığını ortaya koyan olaylarla doludur. Yaşadığımız coğrafya bile kan içindeyse, yurtta barış dünyada barış perspektifinin hiç anlaşılamadığını net olarak göstermektedir. 10 Kasım, Atatürk'ün anısını yaşatma ve Atatürk'ün sevdiği şarkıları terennüm etme günü değildir. Atatürk, tüm dünyanın kabul ettiği bir büyük devrimcidir. İnandığı çağdaş değerleri Anadolu'da nakşetmiş, hasta adam diye nitelenen Osmanlı'nın küllerinden yeni bir devlet, çağdaş bir Cumhuriyet modeli ortaya çıkarmayı başarmış Atatürk'ün fikirlerinin takipçisi olmak, kendisini Atatürkçü olarak ifade eden herkesin asli görevidir. Atatürk değerlerinden uzaklaştıkça memleket, bağnaz bir karanlığın içine gömülmektedir. Bu karanlıktan kurtulmak, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin eliyle mümkün olabilir. 10 Kasım 1938 tarihinde Atatürk, her fani gibi aramızdan ayrılmıştır. Ancak fikirleri bugün dahi yolumuza ışık tutmaya devam etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün, iki büyük eserim dediği Cumhuriyet'i ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni, her türlü tehlikeye karşı korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bunun için ant içiyoruz" diye konuştu.

Murzioğlu: "Atatürk'ün ilke ve devrimleri her zaman Türk halkına güç vermeye ve yol göstermeye devam edecektir"

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajında, Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin her zaman Türk halkına güç vermeye ve yol göstermeye devam edeceğini belirten Başkan Murzioğlu şöyle konuştu: "Onun çizdiği hedefler, mücadelesi ve halkına olan güveni her daim bize rehber olacaktır. Atatürk'ün bu anlamda ortaya koyduğu mücadele ve fikirleri bütün dünyanın hayranlığını kazanmıştır. Bizler camia olarak diyoruz ki; onun ülkesinin girişimcisine olan güveni boşa çıkmayacaktır. Türk özel sektörü olarak ekonomimizi büyütme konusundaki kararlılığımızı yineliyor, onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. 10 Kasım tarihi, Türk milleti için büyük kurtarıcısının anma günü olduğu kadar, aynı zamanda sahip olduklarımızın değerini bilme ve onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığına saygı gösterme günüdür. Bir milletin kaderinin nasıl değişebileceğini dünya tarihine yazdıran Atatürk'ün 'bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir' sözünü daima ilke edindik. Biz de, bizden sonra ki nesiller de, ülkemizi daha da ileriye taşımak için durmaksızın çalışacağız. Atatürk'ün en büyük eseri, kurucusu ve lideri olduğu, milletimizle el ele geliştirdiği Cumhuriyetimizdir. Bizler, bağımsız ve müreffeh bir gelecek için Atatürk'ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktarmak kararlılığındayız. İş dünyası olarak, ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı teyit ederek, yüce milletimizin güvenine layık olma kararlılığımızla, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 78. yılında bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum."

Haber Ara