Dolar

32,3731

Euro

35,0014

Altın

2.325,97

Bist

9.098,04

Şamhani: Tahran olaylarında ölenler şaibeli silahlarla vurulmuş

İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK Sekreteri Ali Şamhani, Tahran’da son olaylarda vurularak hayatını kaybedenlerin yüzde 85’i silahlı kuvvetlerin envanterinde bulunmayan şaibeli silahlarla vurulduğu anlaşıldığını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-12 17:44:49

Şamhani: Tahran olaylarında ölenler şaibeli silahlarla vurulmuş

İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK Sekreteri Ali Şamhani, Tahran'da son olaylarda vurularak hayatını kaybedenlerin yüzde 85'i silahlı kuvvetlerin envanterinde bulunmayan şaibeli silahlarla vurulduğu anlaşıldığını açıkladı.

Tahran'da yaşanan son olayların hakkında açıklama yapan Şamhani, bu olaylarda hayatını kaybedenlerin yüzde 85 kadarı itiraz hareketinde yer almadıkları ve şaibeli bir şekilde İran silahlı kuvvetlerinin envanterinde bulunmayan ateşli silahlar veya bıçak gibi silahlarla şaibeli bir şekilde öldürüldükleri anlaşıldığını belirtti.

Şamhani bu durum düşmanların İran devletini kendi vatandaşlarını katletme senaryosunu uygulamak istediğini açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.

Şamhani ayrıca İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei'nin talimatı üzerine, olaylarda hayatını kaybedenlerin durumu ile acilen ilgilendiklerini ifade etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara