Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

SAMDOB Çocuk ve Genç Senfoni Orkestrası ilk konserini verdi

SAMDOB Çocuk ve Genç Senfoni Orkestrası ilk konserini verdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-23 22:17:27

SAMDOB Çocuk ve Genç Senfoni Orkestrası ilk konserini verdi
Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) bünyesinde kurulan Samsun Çocuk ve Genç Senfoni Orkestrası ilk konserini verdi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından kurulan ilk çocuk senfoni orkestrası olma özelliğini taşıyan orkestra, Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk kez sanatseverlerle buluştu.

Şefliğini Aynur Türünç'ün yaptığı orkestra, seslendirdiği çok sesli eserler, klasik eserler ile anonim türkülerle katılımcıların beğenisini topladı.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmen Vekili Mehmet Ortaç, yaptığı açıklamada, oluşturulan orkestranın Türkiye'de bulunan 6 opera kurumu içerisinde kurulan ilk ve tek çocuk ve gençlik orkestrası olduğunu söyledi.

Ortaç, "Samsun Devlet Opera ve Balesi, Türkiye'nin en son açılan ve en genç kuruluştur. Bir ilke imza atarak çocuk ve gençlik orkestrasını hayata geçiriyoruz. Bu vasıta ile Samsun'un bir gençlik ve sanat merkezi olması dileğiyle gençlere yönelik çalışmalarımız ağırlık kazandı." dedi.

Çok sesli müziği Türkiye'ye tanıtmak için yola çıktıklarının belirten orkestranın Şefi Türünç ise orkestrayla çalışmalara 3 ay önce başladıklarını anımsatarak, "Öğrencilerimiz 6 jüri üyesi tarafından oluşan bir komisyon tarafından yetenek sınavıyla alındılar. Seçmelerin ardından bir eğitim programı hazırladık.19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde yetiştirmeye çalıştık. Şu anda repertuarımız hazırlanmış durumda. Bu akşam ilk konserimizi veriyoruz. Orkestranın Türkiye'de bir ilk olmasından dolayı son derce gururluyum. Her biri birbirinden farklı ve güzel iyi bir ekip oluşturduk." diye konuştu.

Yaklaşık 3 ay önce kurulan ve 8 ile 18 yaşlarında 80 kişiden oluşan orkestrada devlet tarafından kurulan ilk çocuk senfoni orkestrası olma özelliğini taşıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara