Dolar

32,5194

Euro

34,7430

Altın

2.487,93

Bist

9.524,59

Şam rejimi ve Hafter, Türkiye’ye karşı anlaştı

Suriye rejimi ile Libya’da BM’nin tanıdığı Ulusal Uzlaşı Hükümeti’ne karşı savaş açan Hafter yönetimi, Şam’da Türkiye’ye karşı ‘mutabakat’ anlaşması imzaladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-01 17:49:13

Şam rejimi ve Hafter, Türkiye’ye karşı anlaştı

Suriye rejimi ile Libya'da BM'nin tanıdığı Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne karşı savaş açan Hafter yönetimi, Şam'da Türkiye'ye karşı ‘mutabakat' anlaşması imzaladı.

Suriye rejimine bağlı devlet ajansı Sana'nın haberine göre, Şam rejimi ile Hafter yönetimi arasında imzalanan mutabakat anlaşmasında “Türkiye'nin saldırganlığına karşı ortak mücadele etme kararı alındı” denildi.

Ayrıca anlaşmada Libya ve Suriye'de her iki yönetimin diplomatik temsilciklerinin yeniden açılması için de anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Mutabakat zaptı bugün, Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ve Hafter Hükümeti Başbakanı Yardımcısı Abdurrahman el-Ahiraş, Dışişleri ve Uluslararası Yardımlaşma Bakanı Abdulhadi el-Huveyc, Savunma Bakanı Yunus Ferhan ve İstihbarat Şefi Mustafa el-Mukaran yer aldığı bir heyetle yapılan görüşmelerin sonunda imzalandı.

Şam rejimi yetkilileri ile Hafter heyeti arasında yapılan görüşmelerde özellikle, Başbakan Saraç liderliğindeki Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne destek veren Türkiye'ye karşı Uluslararası arenada birlikte mücadele etme kararı alındı.

Varılan mutabakat anlaşmasından sonra basına konuşan Suriye rejiminin  Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ise, iki ülkenin karşı karşıya olduğu şartların ve zorlukların bugün her zamankinden daha fazla olduğunu belirterek, “İki kardeş ülke, Türk saldırganlığı başta olmak üzere dış saldırılara karşı birlikte hareket etme kararı aldı” dedi.

 

Haber Ara